avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NU INTELEG HOTARAREA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NU INTELEG HOTARAREA

Buna ziua.
-------------
In actiunea civila am cerut "cu cheltuieli de judecata''

* Cum pot deduce din aceasta hotarare daca ''cheltuielile mele cu onorariul pt avocat sunt sau nu sunt suportate in tot sau in parte de parata.?

------------
INSTANTA - Cu privire la cheltuielile de judecată.

Reclamantul a beneficiat în cauză de ajutor public judiciar sub forma scutirii de la plata taxei judiciare de timbru în sumă de 3791 lei.
Potrivit art. 18 din OUG 51/2008 cheltuielile pentru care partea a beneficiat de scutiri sau reduceri prin încuviinţarea ajutorului public judiciar vor fi puse în sarcina celeilalte părţi, dacă aceasta a căzut în pretenţiile sale.

Partea căzută în pretenţii va fi obligată la plata către stat a acestor sume.
În consecinţă, având în vedere că acţiunea principală a fost admisă în parte, precum şi măsura în care pârâta a căzut în pretenţii, în temeiul art. 453 alin 2 Cod procedură civilă, raportat la art. 18 din OUG 51/2008, instanţa va obliga pârâta B A la plata sumei de ....... lei de cheltuieli de
judecată în favoarea statului, reprezentând 20% din ajutorul public judiciar acordat reclamantului.

Întrucât valoarea bunurilor dobândite de reclamant nu depăşeşte de 10 ori cuantumul ajutorului public acordat, acesta nu va fi obligat la restituirea ajutorului public judiciar.
De asemenea, având în vedere că acţiunea reclamantului a fost admisă doar în parte, măsura în care reclamantul a căzut în pretenţii, în temeiul art. 453 alin 2 Cod procedură civilă, va obliga reclamantul la ..... lei cheltuieli de judecată în favoarea pârâtei, reprezentând 30% din cheltuielile de judecată ale pârâtei.

Obligă pârâta la plata sumei de ,........ Euro către reclamantul B, plătibili în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de sultă, reprezentând cota sa de contribuţie de 20% la dobândirea bunului.
Respinge în rest cererea de chemare în judecată.
Obligă pârâta B A la plata sumei de ..... lei de cheltuieli de judecată în favoarea statului, reprezentând 20% din ajutorul public judiciar acordat reclamantului.
Obligă reclamantul la ...... lei cheltuieli de judecată în favoarea pârâtei.

Final detalii cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata eu-bob eu-bob se pot cere cheltuieli de judecata daca beneficiezi de ajutor public judiciar?daca nu au fost cerute la primul termen? (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar Sparda777 Sparda777 O intrebare am daca beneficiez de ajutor public judiciar in cazul in care pierd procesul, sunt bun de plata??? Adica trebuie sa restitui ceva inapoi! (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata Adrian 74 Adrian 74 Buna ziua.In cazul unui partaj judiciar unde reclamantului i sa perceput suma de 4470 lei reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat in ... (vezi toată discuția)