avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce ar trebui sa stiu in calitate de membru fondator ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce ar trebui sa stiu in calitate de membru fondator ONG?

mi s-a propus sa devin lider fondator intr-un ong nu stiu care imi sunt obligatiile
rog raspuns concret sau trimitere la cineva in masura sa ma aj. multumesc mult...
Cel mai recent răspuns: daniellaurentiu , utilizator 18:24, 8 Decembrie 2011
Membrul fondator la un ong trebuie sa plateasca cotizatie, sa fie convocat la adunarile generale unde are dreptul sa aleaga si sa fie ales in organele de conducere ale ong (presedinte si comitet director). La infiintarea ong va putea contribui la constituirea patrimoniului initial al asociatiei. Veti putea face donatii si sponsorizari, inclusiv cota 2% din impozitul pe venitul din salariu.
Alte informatii despre legea care reglementeaza acest domeniu al organizatiilor neguvernamentale si de voluntariat puteti afla de la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
multumesc mult pentru raspuns si promptitudine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)