avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie catre copilul meu de 1 an
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie catre copilul meu de 1 an

buna ziua.
am si eu o problema si nu stiu care sunt procedurile legale de rezolvare.
eu impreuna cu sora mea sutem proprietarele unui teren, pe care am vrea sa donam fetei mele de 1 an.
cum as putea sa procedez?
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
adinaivan, utilizator
Cel mai recent răspuns: trust11 , utilizator 20:18, 11 Decembrie 2011
Minorii au dreptul de a primii donaţii, dar nu au exerciţiul acestui drept.
Pentru ca un minor sa poata primi o donatie trebuie sa va adresati instantei de tutela cu o cerere. Aceasta va hotari in functie de interesul minorului dupa ce veti expune care este situatia in fapt pentru care ati investit instanta.
Toate precizarile legale le gasiti in noul cod civil-legea 287/2009 si in legea nr 71/2011 de punere in aplicare a noului cod civil.
Va rog sa ma lamuriti cu privire la speta urm: Prin Decizia civ. a Inaltei Curti, statul roman reprezentat prin Ministerul de Finante a fost obligat sa-i plateasca lui B suma de 600.000 Ron cu titlu de daune pentru eroarea judiciara produsa intr/o cauza penala.Reclamntul a formulat o actiune prin care a solicitat obligarea Min. F.P. la plata sumei de 100.000 lei reprezentand actualizarea creantei . Ce instnta este competenta? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta judecatoreasca trust11 trust11 Buna seara, va rog sa mi raspundeti la o speta privind competenta teritoriala si materiala a instantei: Prin actiunea introdusa la ... (vezi toată discuția)
Exercitare autoritate parinteasca in comun ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in decembrie 2010. sentinta este definitiva si irevocabila. copilul minor a fost incredintat fostei sotii. acum cu intrarea in vigoare a ... (vezi toată discuția)
Casatorie minora alex20 alex20 buna ziua sora mea si facut toate cele necesare pt nunta ea nu a implinit 18 ani implineste in oct nu a stiut de lege si pe 24 luna asta are nunta cum poate sa ... (vezi toată discuția)