avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie legalizata card debit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie legalizata card debit

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de ajutor, nu reusesc sa gasesc un notar care sa-mi faca copie dupa un card de debit, aveti idee daca asa ceva nu e conform legii, daca e interzis lucru asta?

Multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 16:59, 9 Octombrie 2008
Notarul sa faca o copie legalizata dupa un card de debit? Nu inteleg exact la ce va referiti. Pentru ca un card de debit are in primul rand o existenta electronica (date stocate in banda magnetica a cardului), existenta care nu poate fi "copiata" de notarul public. Imi pare ca ati pus intrebarea gresita sau eu nu reusesc sa inteleg ce anume doriti sa faca notarul. :(
tot ceea ce trebuie copiat este numele si primu set de 4 cifre apoi ultimele 4 cifre de pe fata cardului incluzand si data expirarii, grupul de cifre din centru numarului de card pot fi acoperite, iar pe spatele cardului vor fi acoperite ultimele 3 cifre.
Imi trebuie sa dovedesc faptul ca acel card imi apartine, ca numele inscris pe card este acelasi cu numele inscris pe C.I., si ca este valid.
Dar nu e mai simplu sa mergeti la banca si sa incercati sa obtineti o astfel de hartie? Cum ca sunteti posesorul contului cu cod-ul IBAN....

Din punctul meu de vedere, e putin riscant sa ii dati cuiva o copie (chiar si xerox) a cardului dvs, alaturi de celelalte date despre care vorbiti. Mai ales codul de securitate de pe spatele cardului este extrem de important pentru autentificarea dvs ca si cumparator in mediul online.

Cu siguranta insa ca dvs va cunoasteti mai bine nevoia si constientizati riscurile asociate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drept? reflexleg reflexleg Buna Ziua, Am avut formulata o cerere catre curtea de apel pentru a copia niste date in dosarul in care am rolul de inculpat, datele care vreau sa le scot ... (vezi toată discuția)
Banca a dat numărul meu de cont altei persoane! Alt prof. Alt prof. Bună ziua! Am următoarea problemă: copilul meu, cu cartea mea de identitate, a cerut și obținut un extras de cont. Cu acel extras și, probabil, ceva date ... (vezi toată discuția)
Caz de phishing? mi se cer in copie fața/verso cardul bancar si c.i. danutz76 danutz76 Buna ziua am aplicat la un job online si mi s-au cerut urmatoarele: . In continuare cei intersesati de studiu sunt bineventi sa completeze o cerere de ... (vezi toată discuția)