avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... decizie referitoare la obligatiile de plata si calcul ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

decizie referitoare la obligatiile de plata si calcul accesorii

sint pfa.si am un atelier de vulcanizare la tara cu profit foarte mic.
va rog ajutatima cu un sfat.
a venit un plic de la casa de pensii ca sa platesc pe 2011 suma de 2700
pentru venitul meu e prea mult cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 14:42, 9 Decembrie 2011
Daca in acest an ati realizat un venit BRUT peste 8088 RON sunteti in situatia in care e musai sa cotizati la pensii. 222 RON / luna * 12 luni. Profitul poate fi 0, in lege scrie de venitul brut(incasari).
Scuze, 8088 in loc de 8800...
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Popu, utilizator
am norma de venit 8040 ron pe an
In acest caz asigurarea numai este obligatorie.

D-l David in lege (daca imi amintesc bine) se spune despre un Venit BRUT de 8088 RON, ori norma de venit din cate stiu eu tine loc de venit net...
Da aveti dreptate, norma de venit tine loc de venit net (in acest sens se aplica si in cazul bazei de calcul pentru CASS).
Dar, in actele normative emise de fisc nu am vazut sa se mentioneze si veniturile brute corespunzatoare!
Probabil ca fiscul asa trateaza aceste notiuni pt a se sti ca stabilirea impozitului se face prin aplicarea cotei de 16% la valoarea normei de venit.

Alte discuții în legătură

Pfa norme - contract obligatoriu pentru asigurari de pensie? gabby84 gabby84 Pt o PFA norme, infiintata in 2004, care nu a incheiat contract de asigurare cu Casa Nationala de pensii, norma pe anul acesta fiind 8040 ron,este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii si deciziile de impunere la pfa ElNino ElNino Buna seara! Am o situatie mai ciudata in relationarea cu Casa de Pensii si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Sunt PFA in regim venit real si anul ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - venit brut si plata contributiilor fergus fergus 1. Cum se stabileste Venitul Brut pentru o Intreprindere Individuala (II)? 2. persoana de care apartine II ce suma (si din ce venit, exact) va trebui sa ... (vezi toată discuția)