avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum pot face o rectificare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum pot face o rectificare?

Buna seara
Va rog daca ma puteti ajuta : in luna a 9 la o firma care are "Z"-uri am gresit intr-o zi suma si deorece clientul nu mi-a adus "Z"-ul final nu am sesizat suma batuta in plus cum pot face rectificarea (mentionez ca am depus declaratia 300 pe luna a 9).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: analici , utilizator 09:38, 12 Decembrie 2011
In declaratia 300 se poate face o regularizare de taxa la rd 15
Adica pot sa fac modificarea ca atare si la depunerea urmatoarei declaraii 300 sa vin cu rectificarea?multumesc
Dupa parerea mea trebuie pregatite doua dosare pentru corectii: unul pentru bonul fiscal, unul pentru decontul de TVA.
Gabrielle Monique a scris:

Dupa parerea mea trebuie pregatite doua dosare pentru corectii: unul pentru bonul fiscal, unul pentru decontul de TVA.

Pt ce ar fi nevoie de asa ceva?

faceti corectia in acea zi a rap Z.
Relistati jurnalul de vinzari, iar in decontul lunii nov (sau trim IV) la rubrica de regularizari taxa colectata (la rindul 15) inregistrati diferenta cu + sau cu -, asa incit tva colectat din decl 300 a lunii sept -/+ suma de la rindul 15 a decl 300 a lunii nov (sau trim IV) sa fie egala cu tva colectat din jurnalul de vinzari a lunii sept (sau trim III). Inteleg ca initial s-a inregistrat o suma mai mare, deci regularizarea va fi cu semnul -.

Bineinteles trebuie sa verificati ce alte implicatii mai are inregistrarea eronata a raportului Z: registrul de casa, balanta, reg jurnal, impozit profit....

Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
t.simona, utilizator
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)
D300 raportata gresit olan_andreea olan_andreea Am descoperit recent ca in cursul lunii iulie, o factura fara TVA de la un furnizor a fost inregistrata cu TVA (a fost inregistrata factura si in plus TVA ... (vezi toată discuția)
Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394 gabrielita gabrielita Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in ... (vezi toată discuția)