avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita-competenta teritoriala
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita-competenta teritoriala

In cazul unui contract de ipoteca pe o casa din Bucuresti sector 4 unde pot cere aprobarea executarii silite, la ce judecatorie daca si eu si cel care imi datoreaza bani avem domiciliul in sectorul 2.
Am fost la un birou de executori si mi-au zis ca trebuie sa depun cererea la judecatoria sectorului 2 iar la altul mi-au zis ca la 4 unde este casa ipotecata. Nu mai inteleg nimic!
Va multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: slivi , utilizator 19:19, 9 Decembrie 2011
Art. 373 C.proc.civ.
Hotararile judecatoresti si celelalte titluri executorii se executa de executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care urmeaza sa se efectueze executarea ori, in cazul urmaririi bunurilor, de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor judecatorii, este competent oricare dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa acestea.
Instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea, in afara cazurilor in care legea dispune altfel."
Multumesc dar eu ce sa inteleg din articol ca este judecatoria 4 sau 2, sau pot fi amandoua?
cred ca din asta "in cazul urmaririi bunurilor, de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea", se poate intelege ca e vb de sectorul 4.

competenta executorilor e pe curte de apel
cu alte cuvinte executorul de la bucuresti poate executa la giurgiu
instanta de executare e sectorul 4, insa mai nou inciviintarile se dau generic, fara a se specifica modalitatea de executare, ceea ce creeaza usoare confuzii daca nu se mentioneaza ca se da pt executarea bunurilor din circumscriptia acelei judecatorii
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
ContSters230219, utilizator
va multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)
Competenta executare silita zerognost zerognost Speta: executare silita in Craiova. Debitorul e gasit cu bunuri mobile(autoturisme) pe care le are la domiciliul sau din Pitesti. Poate executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc ala_eli ala_eli Am primit solutionarea la ordonanta presedentiala pentru incredintare minor pana la terminarea divortului. Copilul meu este la taicaso (de fapt la parintii ... (vezi toată discuția)