avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a apartamentului

Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic doar apartamentul proprietate personala, nu si toate nivelurile cladirii in care stau. Care ar fi formalitatile necesar a fi indeplinite? Se poate realiza reabilitarea termica, in conditiile descrise mai sus?
Cel mai recent răspuns: BLUE1963 , utilizator 22:42, 27 Octombrie 2008
Mai NOU, primariile ofera reabilitarea termica a blocurilor (imbracarea zidurilor exterioare) fara aportul banesc al proprietarilor, dar.....fara geamuri termopan. Lucrarea se face din fonduri europene, cum am mai spus. Cand se vor demara lucrarile, asta e alta poveste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Octombrie 2008
elga50, moderator
sfatul meu: izolati termic apartamentul pe interior, nu va complicati pe exterior,mai ca pe interior puteti sa va izolati termic fara nici o autorizatie, cu conditia sa nu demolati si sa spargeti pereti interiori si altele, adica structura de rezistenta sa nu fie afectata.O sa pierdeti putin din suprafata , dar in acelasi timp o sa fie si o izolare fonica.
Izolarea termica facuta in interiorul apartamentului nu este o solutie - scade suprafata utila a apartamentului, exista riscul aparitiei igrasiei intre peretele izolat si materialul izolant din cauza diferentelor de temperatura (interioara - exterioara), daca muti mobila si nu esti atent te trezesti cu o gaura in plus fata de cele pe care deja le ai, daca vrei sa bati un cui va trebui sa alegi un piron datorita grosimii marite a peretelui, etc. Eu am facut o cerere de eliberare a unui certificat de urbanism (pentru intregul bloc - desi s-ar putea sa se opreasca lucrarile imediat dupa ce termin de izolat propriul apartament :yeah:. Acum astept un raspuns de la primarie. Va tin la curent ! :hammer:
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2008
armand67, utilizator
Perfect de acord cu tine. Centrul de schimb de caldura al peretelui trebuie "impins " catre exterior prin izolatia exterioara. Daca izolezi interior, acesta se deplaseaza catre interior, si reapare mucegaiul, etc. Sunt multe exemple. Sa stii ca si noua ne-a mai dat cineva aceasta idee cu certificatul de urbanism pe tot blocul, dar nu l-am luat in serios. DE ce documente ai avut nevoie sa depui cererea? A trebuit sa umbli pe la fiecare locatar sa-ti semneze ceva? Cum ai rezolvat cu cei pe care nu-i intereseaza? Orice informatie ne este de folos. Pornim si noi asa.
Izolatia interioara nu este la fel de eficienta precum cea exterioara...Poate doar fonic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie exterioara apartament ContSters159316 ContSters159316 INTRUCAT CEI DE LA PRIMARIE NU AU IZOLAT BLOCUL CETATEANULUI X , ACESTA DECIDE SA-SI IZOLEZE SINGUR . LOCIESTE IN BLOC CU 8 ETAJE , DAR DANSUL ARE ... (vezi toată discuția)
Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)