avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... imi ploua in balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

imi ploua in balcon

Buna ziua,am si eu problema,m-am mutat de curand intr-un apartament la etajul 3 din 4,si am constatat ca imi ploua in balcon din tavan,am luat legatura cu vecinii de la 4 si le-am spus problema am vazut si eu balconul dansilor,si este dezastru le intra apa din toate partile,balconul este facut din cornier si din sticla,acoperisul balconului fiind tot din sticla si sticla este sparta peste tot iar cornierul ruginit si cu gauri prin el,am luat legatura si cu administratorul blocului a vazut si dansul balconul si a spus ca de la ei este problema si ca trebuie sa repare balconul.
Insa vecinii nostri refuza sa repare spunand ca pe ei nu-i intereseaza ca e problema noastra ca ne intra apa in balcon.
ce pot face eu in aceasta situatie,cum pot rezolva aceasta problema?
Va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: adm. , utilizator 15:39, 10 Octombrie 2008
O.G. nr 21/2002 priv gospodarirea localitatilor urbane si rurale prevede in art. 10 obligatiile cetateanului (printre altele): a) întreţinerea şi curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora; b) curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, potrivit măsurilor stabilite de consiliile locale; (...), d) repararea şi întreţinerea instalaţiilor aferente imobilelor; (...) h) respectarea măsurilor stabilite de consiliile locale şi judeţene pentru asigurarea igienei publice şi a curăţeniei în localităţi; (...)
In baza OG 21 primarii trebuie sa fi elaborat unele hotarari care sa stabileasca obligatiile la nivel local.
Ii puteti chema in judecata, dar daca nu au bani...
Va doresc succes! E o nebunie cu asemenea vecini... Puteti izola, eventual, „tavanul” balconului dv, a.i. apa adunata in balconul de deasupra sa nu se mai infiltreze la dv.
vad ca ai ramas pe copi paste..dar nu ai intodeauna dreptate. Cum va putea obliga instanta sa nu mai curga apa in balconul de dedesubt? la origine balconul era liber si orice ploaie putea umple balconul.Nimeni nu poate obliga sa ti izolezi balconul
Singura modalitate este pe cale amiabila.
Despre ce scrieti, musac? Pot chema in judecata pe vecinul care isi neglijeaza proprietatea si astfel o afecteaza si pe a mea. Instanta il poate obliga pe celalalt sa imi plateasca reparatiile! Dar, daca n-are bani...
Nu tb sa ma oblige cineva sa imi izolez balconul - o fac benevol daca stiu ca scap de jeg. Cel care sufera sa isi izoleze...
Incearcati dv sa va intelegeti cu o familie care nu se intelege cu nimeni, de ex, si care "functioneaza" pe principiul "asa vrea muschii mei!"
Calea amiabila e de valoare, dar daca n-ai cu cine?!
Care "copy-paste"? Si chiar daca...?!
Din L 230: Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte: (...) c) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari.
Gata
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
Imi voi spune si eu parerea care probabil va parea cel putin ciudata....
Cred ca in aceasta situatie trebuie sa consultati un inginer constructor care va va sfatui cum trebuie facuta cu adevarat izolatia. Mie mi se pare ca a izola numai la Dv. in balcon nu este suficient sau este, dar pe o perioada scurta. Pana la urma izolatia Dv. care este de interior va ceda din nou. Deci, sub rezerva ca nu ma pricep in constructii, cred ca trebuie sa incepeti cu izolarea din ....podeaua balconului de deasupra.
"imi izolez...", "va izolati..." ar tb sa se inteleaga mai mult decat clar ca nu un farmacist se apuca de o asemenea lucrare!
Exista materiale pt izolatii interioare si pt izolatii exterioare... De ce ar folosi cineva izolatii potrivite pt interior in ac caz? Doar pt ca are "balcon inchis"?

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra și-a stricat balconul iar de-atunci toată apa care cade de la el s-a infiltrat în pereții și tavanul balconului meu. care ar fi pașii rezolvării problemei? Rew3 Rew3 Locuiesc la etajul 9 al unui bloc de 10 etaje.In urma cu 3 ani vecinul de la etajul 10 si-a stricat balconul inchis cu sticla si cornier nu mai are tavan și ... (vezi toată discuția)
Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)