avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balconul vecinului,foarte deteriorat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balconul vecinului,foarte deteriorat

Buna seara,
Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in balcon.
Balconul vecinei care sta deasupra noastra este foarte deteriorat,in special la baza lui,plin de crapaturi,etc,si cred ca pe acolo se infiltreaza cumva apa,desi am luat cat de cat masuri si am aplicat si tabla pe tavanului balconului nostru,tocmai in sparanta sa nu mai fie probleme,acestea fiind si inainte cand balconul era inchis doar cu fier.
Ce as putea face oare?Este vreo lege care sa o oblige sa-si repare balconul?
Sau ce as putea face eu?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:44, 21 Noiembrie 2017
Legea 230/2007 Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Va confruntati cu o problema mai delicata,mai greu de solutionat daca nu gasiti interes si intelegere
Desi este balconul vecinului,totusi trebuie sa constientizati ca partea exterioara a condominiilor reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Sesizati oficial situatia la presedintele de asociatie ,care poate dispune actiuni concrete pentru remediere
Mai exista varianta sa incheiati asigurarea facultativa a locuintei,si in situatia repetarii inundarii balconului dvs,asiguratorul va despagubeste si urmeaza sa recupereze prejudiciul de la partea vinovata
Daca balconul nu este inchis din constructie,iar dumneavoastra nu aveti autorizatie de inchidere a balconului (banuiesc!) cred ca nu puteti face nimic pentru obligarea vecinului la reparatii, ci doar sa-l invitati la o discutie amiabila!

Atunci balconul e parte comuna a blocului,nu individuala?
Mai exista o situatie in care il rugati pe vecinul dvs. sa va permita accesul in apartamentul lui, pentru a repara pe cheltuiala proprie, daca este ceva de reparat acolo. Este o metoda mai rapida, care poate aduce satisfactie in timp avand in vedere ca ce face omul cu mana lui, este sfant.:luck:

Alte discuții în legătură

Infiltratii tavan balcon ina 64 ina 64 Buna ziua, pentru ca am infiltatii de apa pe tavanul balconului ( eu am balconul inchis cu termopan , vecina de deasupra mea nu are balconul inchis), am ... (vezi toată discuția)
Infiltratii terasa ana pop ana pop Am o problema cu un vecin de la bloc. Eu am un apartament situat la et.2 intr-un bloc de beton vechi de 40 de ani. Vecinul de la et. 1 si-a inchis balconul ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)