avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balconul vecinului,foarte deteriorat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balconul vecinului,foarte deteriorat

Buna seara,
Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in balcon.
Balconul vecinei care sta deasupra noastra este foarte deteriorat,in special la baza lui,plin de crapaturi,etc,si cred ca pe acolo se infiltreaza cumva apa,desi am luat cat de cat masuri si am aplicat si tabla pe tavanului balconului nostru,tocmai in sparanta sa nu mai fie probleme,acestea fiind si inainte cand balconul era inchis doar cu fier.
Ce as putea face oare?Este vreo lege care sa o oblige sa-si repare balconul?
Sau ce as putea face eu?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:44, 21 Noiembrie 2017
Da,stiu,si m-am gandit si la acest aspect,nu stiu,o sa vedem,problema e sa nu fie praf balconul si pe interior,etc,k atunci,chiar pe cheltuiala noastra.....
Cineva spunea de asigurarea locuintei,noi avem facura asigurare facultativa,insa nu stiu daca se aplica si la balcon,sau cum.O sa ma interesez sa vad.
Buna ziua,

Aceeasi problema o am si eu, numai ca intre mine si vecina de deasupra s-a lasat cu scandal si mi-a spus clar si raspicat ca ea nu vrea sa-si inchida balconul, ca nu o pot obliga sa faca treaba asta si ca nu ma pot baga cu forta in casa la ea.
Eu locuiesc la etajul 2 si in primavara asta mi-am renovat balconul, l-am inchis cu termopan, am pus streasina, am izolat tavanul cu polistiren de 5 cm si am astupat portiunea aceea de beton de la balconul vecinei care se macina din cauza ploilor, ninsorilor etc.
Tin sa precizez ca balconul se afla pe lateralul blocului si blocul dateaza din 1980.
Vecina are balconul deschis, doar grilajul acela de fier de jur-imprejur exista si, plus de asta, sunt si fisuri in placa de beton a balconului ei.
Am chemat un alpinist utilitar, a pus tabla pe portiunea unde ploua si ne-a spus ca este sigur ca nu vom mai avea probleme. Doar ca la o ploaie mai abundenta, iarasi s-a udat tavanul, se prelinge apa pe pereti, acum a inceput sa pice si tencuiala de pe perete.
L-am sunat de nenumarate ori pe alpinist sa vina sa vada ce mai e de facut, dar ne tot duce cu zaharelul, odata zice ca vine in cutare zi, alta data zice ca are mult de lucru si ca nu poate veni.
Sunt disperata, nu stiu ce e de facut in cazul asta, am investit o gramada de bani in balconul asta si acum se duce de rapa. De fiecare data cind ploua, ma apuca groaza.
Imi puteti da un sfat in legatura cu problema asta?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
teodora_tm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie promovata o actiune in instanta, in functie de situatie, daca portiunea afectata este parte din proprietatea comuna atunci vecina trebuie sa permita accesul pentru efectuarea reparatiilor care se impun, iar daca portiunea afectata este parte din proprietatea vecinei atunci in temeiul raporturilor de vecinatate are obligatia sa isi repare stricaciunile si sa aduca imobilul la starea la care nu porvoaca daune altui imobil (si aici ma refer ca apa nu trebuie sa se infiltreze din balconul ei spre plafonul dvs, ci in mod normal ar trebui sa poata fi evacuata prin teava de scurgere, spre exteriorul blocului). Daca vecina refuza (sa permita accesul sau sa execute reparatiile) exista mijloace de constrangere, insa un adevar trist este ca procedura, desi posibila, este greu de parcurs fara un suport de specialitate din partea unui jurist sau avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiltratii tavan balcon ina 64 ina 64 Buna ziua, pentru ca am infiltatii de apa pe tavanul balconului ( eu am balconul inchis cu termopan , vecina de deasupra mea nu are balconul inchis), am ... (vezi toată discuția)
Infiltratii terasa ana pop ana pop Am o problema cu un vecin de la bloc. Eu am un apartament situat la et.2 intr-un bloc de beton vechi de 40 de ani. Vecinul de la et. 1 si-a inchis balconul ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)