avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort- probe acceptate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort- probe acceptate

buna ziua . va rog sa imi spuneti daca sunt admise ca probe pentru divort inregistrarile audio din care riese ca sunt amenintata si jignita de catre sot si daca mai am nevoie de martori in acest caz.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters81546 , utilizator 18:27, 9 Decembrie 2011
daca sunt efectuate cu aparat (gen reportofon sau altele )...de principiu da...
Insa daca ele au fost captate cu telefonul mobil, nu prea sunt acceptate...
Nu nu sunt admise. De ce!? asemenea dovezi se incuviinteaza de instanta numai la solicitarea procurorului si numai pentru cazuri temeinice.
Aceste inregistrari nu constituie proba in conformitate cu dispozitiile exprese ale Codului de procedura civila care reglementeaza care sunt probele. Daca judecatorul nu interpreteaza strict dispozitiile legale si va aprecia ca utile si pertinente aceste inregsitrari le va lua in considerare, insa va trebui sa aduceti si martori care sa confirma aceasta situatie, dat fiind faptul ca nu exista o veridicitate a acelor inregistrari.
Mult a fost discutata chestia asta de proba. Sfatul e .....daca este facuta cu telefonul mobil, mai bine stergeti acea inregistrare ca sa nu fiti penibil in instanta. Dar si asa greu imi vine a crede ca accepta asa ceva , si in plus un avocat bun ridica 100000 de exceptii si in mod clar nu VA FI ADMISA. Cautati dovezi mai bune ca astea.
multumesc pentru raspuns . amenintarile sunt repetate si explicite " iti iau gatul " "da o masina peste tine " etc.
nu doresc sa implic prieteni de familie si amenintarile sunt facute fara a avea martori

Alte discuții în legătură

Inregistrari audio daniella28 daniella28 as dori sa intreb daca inregistrarile audio sau sms sunt probe pentru un proces. (vezi toată discuția)
Bună ziua vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște ... bijou8 bijou8 Bună ziua Vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște noaptea și nu ma pot odihni (trântesc,bubuie,lovesc,scârțâie, muta mobilă, ... (vezi toată discuția)
Probe in instanta carmen bisioc carmen bisioc Buna ziua! Supun atentiei urmatoarea problema,as dori sa stiu daca sms-urile si inregistrarile convorbirilor telefonice care contin amenintari la adresa ... (vezi toată discuția)