avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua Vecinii de deasupra deranjează în orele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua Vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște ...

Bună ziua

Vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște noaptea și nu ma pot odihni (trântesc,bubuie,lovesc,scârțâie, muta mobilă, tranșează si taie carne).

Le-am atras amiabil atenția, nu s-au potolit,am luat legatura cu administratorul blocului ca să rezolv tot pe cale amiabilă.

Vecinul a devenit agresiv din cauza faptului că am luat legatura cu administratorul blocului.

Mi-a cerut sa îl sun pe el când mai am probleme. Intr-o seara l-am sunat.M-a jignit, insultat la telefon,apoi a coborât la mine și după ce i-am deschis ușa a continuat să mă jignească, sa ma insulte,sa facă aprecieri la adresa persoanei mele și sa ma amenințe cu agresiune fizică. A coborât și soția lui.

Nu am înregistrat discuția. Ulterior am încercat să inregistrez cu camera și reportofonul telefonului zgomotele dar nu se aude decât foșnetul înregistrării.

Apoi tot el m-a acostat în curtea blocului provocandu-ma,dar l-am lăsat în pace.

Nu am întreprins nici un demers la poliție de teamă pentru ca am văzut ca este violent și agresiv. Ca si vecini interactionam frecvent pe scara blocului.

Oricum au trecut mai bine de 3 luni de la incident,dar sunt perioade când tot ma deranjează cu zgomote, iar atitudinea este una ostila.Eu îl ignor.

Voi încerca să inregistrez zgomotele noaptea cât și viitoarele amenințări cu acte de agresiune cu tehnica mai avansata.

Bănuiesc că în instanță probe sunt Procesele Verbale ale poliției că s-au deplasat la fața locului și au constatat zgomote cat și martorii.

Am 2 intrebari:
1.In instanță inregistrarile audio,dacă reușesc să prind,cu zgomote noaptea și amenințări sunt considerate probe?
2.Ce hotărâre judecătorească poate da instanța în legătură cu zgomotele? Lăsând la o parte amenințările că asta este de natura penala. Sa nu mai facă zgomote? Cum poate pune în practica asta?

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:42, 6 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ajungeti in instanta, cel mult amenda de la politie. Nu are nici o relevanta inregistrarea. Cititi legea 61/1991. Cazul dvs. se incadreaza la art. 2/26 .
[ link extern ]
latka a scris:

Nu ajungeti in instanta, cel mult amenda de la politie. Nu are nici o relevanta inregistrarea. Cititi legea 61/1991. Cazul dvs. se incadreaza la art. 2/26 .
[ link extern ]

Mulțumesc!
Si dacă se produce repetat,în ciuda amenzilor de la poliție, nu se poate ajunge în instanță?
Dacă înregistrarea nu are relevanță atunci cum pot dovedi? Cu martori? Chemând patrula de poliție locala la fața locului? Asta ar însemna să fie el pus în tema...
Ar fi mai indicat sa chem polițistul de proximitate? Nu știu dacă el vine după ora 22.
Sau sa fac sesizare scrisa la poliție?
Înregistrările nu au relevanță nici la poliție sau doar în instanță?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
bijou8, utilizator

bijou8 a scris:

latka a scris:

[ link extern ]

Mulțumesc!
Si dacă se produce repetat,în ciuda amenzilor de la poliție, nu se poate ajunge în instanță?
Dacă înregistrarea nu are relevanță atunci cum pot dovedi? Cu martori? Chemând patrula de poliție locala la fața locului? Asta ar însemna să fie el pus în tema...
Ar fi mai indicat sa chem polițistul de proximitate? Nu știu dacă el vine după ora 22.
Sau sa fac sesizare scrisa la poliție?
Înregistrările nu au relevanță nici la poliție sau doar în instanță?

Citiți legea. Chemați poliția. Lăsați să-i dea mai multe amenzi. Instanța ce să-i facă? Vedeți ca nu ați citit nimic din lege?
Am citit. Probabil dumneavoastră nu ați lecturat cu atenție sau nu ați citit ce am scris și întrebat.
O să mă repet și explic.
Chem patrula. Poate vedea sirena și se oprește din zgomote. Sau poate când vine patrula nu tranteste,bubuie,lovește în perete. Patrula nu cred că stă mai mult de 15 minute.Sau spune: mi-a scăpat pe jos din greșeală.

De asta am întrebat dacă înregistrările audio sunt probe la poliție? Pentru că atunci totul e foarte clar.Nu poți să trântești 2 ore în continuu noaptea din greșeală.

Si iar ma repet: e mai bine să apelez la polițistul de proximitate? Știu că are program până în ora 16,nu cred că vine după 22.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
bijou8, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi clau220 clau220 Va scriu despre o problema vesnica...ce ne (mai) facem cu vecinii galagiosi?! Am tot citit cazurile in care vecinii dau muzica tare, sau le tipa copiii, sau ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)