Vecinii de deasupra deranjează în orele de liniște noaptea și nu ma pot odihni (trântesc,bubuie,lovesc,scârțâie, muta mobilă, tranșează si taie carne).
Le-am atras amiabil atenția, nu s-au potolit,am luat legatura cu administratorul blocului ca să rezolv tot pe cale amiabilă.
Vecinul a devenit agresiv din cauza faptului că am luat legatura cu administratorul blocului.
Mi-a cerut sa îl sun pe el când mai am probleme. Intr-o seara l-am sunat.M-a jignit, insultat la telefon,apoi a coborât la mine și după ce i-am deschis ușa a continuat să mă jignească, sa ma insulte,sa facă aprecieri la adresa persoanei mele și sa ma amenințe cu agresiune fizică. A coborât și soția lui.
Nu am înregistrat discuția. Ulterior am încercat să inregistrez cu camera și reportofonul telefonului zgomotele dar nu se aude decât foșnetul înregistrării.
Apoi tot el m-a acostat în curtea blocului provocandu-ma,dar l-am lăsat în pace.
Nu am întreprins nici un demers la poliție de teamă pentru ca am văzut ca este violent și agresiv. Ca si vecini interactionam frecvent pe scara blocului.
Oricum au trecut mai bine de 3 luni de la incident,dar sunt perioade când tot ma deranjează cu zgomote, iar atitudinea este una ostila.Eu îl ignor.
Voi încerca să inregistrez zgomotele noaptea cât și viitoarele amenințări cu acte de agresiune cu tehnica mai avansata.
Bănuiesc că în instanță probe sunt Procesele Verbale ale poliției că s-au deplasat la fața locului și au constatat zgomote cat și martorii.
Am 2 intrebari:
1.In instanță inregistrarile audio,dacă reușesc să prind,cu zgomote noaptea și amenințări sunt considerate probe?
2.Ce hotărâre judecătorească poate da instanța în legătură cu zgomotele? Lăsând la o parte amenințările că asta este de natura penala. Sa nu mai facă zgomote? Cum poate pune în practica asta?
Dacă ați citit, sigur nu ați priceput. Este o contravenție, nu în instanță veți pedepsi contravențional asa ceva. Politia nu vine cu sirenă și girofar la "cazul" dvs. Mergeți în instanță, dacă asa doriți, angajați-vă avocat.
Este problema intre persoane fizice
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala dispozitii in vigoare hotarari ale adunari generale,decizii ale presedintelui si ale comitetului executiv
Administratorul de imobil nu are competenta sa se implice in diferendele intre locatari care nu privesc partea comuna de condominiu
Inregistrarile dv nu pot fi luate in considerare de catre instanta de judecata deoarece nu sunteti autoritatea acreditata sa masoare pragul fonic
Nu există autoritate să măsoare vreun prag fonic în astfel de contravenții. Legea 61/1991 nu prevede asa ceva. Încetați cu acest sfat inutil și care nu are legătură cu legea.
Vecini galagiosi
clau220
Va scriu despre o problema vesnica...ce ne (mai) facem cu vecinii galagiosi?! Am tot citit cazurile in care vecinii dau muzica tare, sau le tipa copiii, sau ... (vezi toată discuția)