avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini galagiosi

Va scriu despre o problema vesnica...ce ne (mai) facem cu vecinii galagiosi?! Am tot citit cazurile in care vecinii dau muzica tare, sau le tipa copiii, sau renoveaza. Eh, la mine situatia e putin altfel, in sensul ca ai mei "produc" niste bubuieli puternice dar de scurta durata, astfel ca nu gasesc solutie in chemarea politiei pentru ca nu au ce sa constate. Ei Sunt chiriasi, desigur, iar proproietara nu raspunde la telefon, nici nu o intereseaza cat timp isi ia banii.am incercat desigur sa merg direct sa vorbesc cu "frumosul"- am mers apoi cu presedinta de bloc la ei la usa, niciun rezultat. Intr o noapte am chemat politia, am ascultat pe scara, in 5min au terminat "constatarea". Ideea este ca bubuie, troncane, muta mobila, lovesc chestii de podea, produc sunete puternice cat sa te faca sa sari din pat, exclusiv dupa ora 23, asta de 3luni de zile de cand s-au mutat. Ce pot altceva sa fac?cum pot demonstra ca nu pot dormi din cauza lor? Ajuta daca merg la sectie si fac si o plangere scrisa? Repet, e foarte greu ca politia sa constate ceva pentru ca nu e vorba de un sunet indelung, ci de bubuituri de scurta durata, puternice. Sincer nu stiu ce fac acesti oameni, dar am ajuns la capatul rabdarii :(
Cel mai recent răspuns: clau220 , utilizator 22:18, 22 Octombrie 2018
Buna dimineata.
Eu zic sa strangeti 2-3 semnaturi de la vecinii ce sunt si ei afectati de aceste zgomote si sa faceti o plangere scrisa la politie in care sa detaliatii modul cum se produc aceste zgomote si de ce nu pot fi constatate de oamenii legii cand vin.
Poate convingati si politistul de proximitate sa vina sa stea putin de vorba cu acesti chiriasi sau chiar cu proprietara, macar si la telefon...poate asa vor inceta...
Este situatie des intalnita in imobilele de locuit in comun
Daca nu aveti probe este greu sa probati neajunsurile generate de chiriasi
deoarece este greu ca politia sa constate sunetele/zgomotele,se impune ca dv sa puteti dovedi aceste neajunsuri,fie prin martori sau inregistrari
Au existat astfel de situatii in care in final proprietarul a fost obligat sa rezilieze contractul de inchiriere

Multumesc pentru raspunsuri. As fi vrut sa stiu daca as putea sa ma "leg" cumva si de contractul de inchiriere. Daca nu ar exista asa ceva intre chiriasi si proprietara, ar avea vreo relevanta? Eu am incercat in mai multe randuri sa o contactez pe proprietara, care nu mi-a raspuns, de rusine as vrea sa cred. Presedinta de bloc mi-a spus ca pot face o cerere scris, un fel de plangere si o sa transmita ea catre proprietara, dar sincer nu cred ca ar ajuta cu nimic :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii iolanda2015 iolanda2015 Buna seara si La multi ani! Va rog sa imi dati un sfat.sora mea are deasupra apartamentului ei o familie de chiriași. Ziua e cat de cat liniste sau uneori ... (vezi toată discuția)
Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)