Buna ziua !, am lucrat la un institut de proiectare si vin cu cu unele intrebari ,si totodatasa sa ma ajutati in a ma indruma cum sa procedez cu aceasta nenorocita de adeverinta de acord global (citez:"veniturile din adeverinta de acord global au facut parte din fondul de salarii ptr. care institutul de proiectare a retinut si platit contributia la asigurarile sociale cf. legislatiei in vigoare la acea data ")care nu mi-a fost luata in calcul la pensie . Din ce m-am documentat ,si odata cu aprobarea deciziei nr. 19 din nov. 2011 in monitorul oficial ,se pare ca s-a deschis o portita favorabila in a lua in calcul aceste diferente de acord global ptr. recalcularea pensiilor (numai daca dai in judecata s-au casa de pensii are dezlegare cu aceasta lega?).
Va rog frumos sa-mi spuneti care este calea,s-au procedura legala de a obtine aceste drepturi, si ce onorariu, s-au taxa de timbru trebuie sa platesc ptr. a da in judecata .(s-au este litigiu intre casa de pensii si judecatorie?).
Cu voia d-voastra as mai avea ceva de mentionat : am o pensie de 447 si o indemnizatie de handicap accentuat in valoare de 234 lei . As beneficia de anumite facilitati avand pensia mica ,si grad de handicap accentuat?
Va multumesc ca a-ti avut rabdare ptr. a parcurge cele scrise de mine si astept cu nerabdare un raspuns cat mai pe intelesul meu si in temeiul legii.Doame ajuta!
~ final discuție ~