avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate beneficia de somaj...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate beneficia de somaj...

Buna,

lucrez de 3 ani la o firma, ca si agent comercial, intr-un hipermarket si magazinul nu mai doreste colaborarea cu firma mea,pe alte magazine nu pot fi mutata, si ca sa beneficiez de somaj ,am fost informata ca trebuie sa fac urmatorii pasi:
-sa imi semnez demisia la contractul pe care il am in acest moment
-mi se va face un alt contract de munca pe perioada determinata de 1 luna de zile
Si in urma acestui contract firma imi v-a trimite actele pe care trebuie sa le depun la institutia respectiva.

Este bine? Pot beneficia de somaj?Sunt constienta ca firma nu poate bloca postul ...dar daca imi fac contract doar pe 1 luna ,pot sa beneficiez de somajul cuvenit? Sau sa nu semnez demisia? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:44, 9 Decembrie 2011
Da , veti putea beneficia de somaj ,dupa ce contractul de munca pe perioada determinata va inceta de drept , art.17 ali.1 lit a.L76/2002
Iar stagiul dumneavoastra de cotizare este mai mare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii pentru acordatrea indemnizatiei de somaj conf. art.34 alin1 lit.a L 76/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate acordare ajutor somaj dupa reangajare pe o luna ALIN_33 ALIN_33 Buna ziua, Am o firma cu care administrez un magazin alimentar de 10 luni. Verisoara mea a lucrat la o institutie financiara, si a fost nevoita sa-si dea ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata 1 luna Cris001 Cris001 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, am CIM pe perioada nedeterminata. Sunt angajat de mai bine de 12 luni, compania mi-a propus incetarea contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Beneficiere somaj lili74a lili74a buna ziua, daca un angajat a fost in somaj in perioada 12.12.2012 - 31.05.2013 a fost angajat la alta firma pe perioada nedeterminata si ia incetat ... (vezi toată discuția)