In urma cu mai mult de o luna am incheiat relatia de un an si 3 luni cu fostul meu prieten. Foarte deranjat de decizia mea, care de altfel a fost o consecinta a comportamenului sau din ultimele luni (devenise extrem de posesiv si gelos) a venit la mine acasa, unde stau cu 3 prietene, sa ma convinga sa ma impac cu el. Pe orice cale, initial m-a amenintat, apoi si-a cerut scuze trimitandu-mi flori la usa, ca mai tarziu sa imi spuna ca o sa se sinucida. Neacordand atentie faptelor sale a revenit cu amenintarile. De data aceasta cu moartea. De 3 saptamani ma urmareste, m-am mutat in cele din urma dar ma asteapta la facultate, la serviciu, imi suna prietenii si ii intreaba unde sunt. Am reusit sa stau 3 zile fara sa dea de mine, timp in care statea cand in fata fostei locuinte, cand la facultate, cand la serviciu. Dupa cele trei zile a trebuit sa merg la facultate, dupa primul curs m-am intalnit cu el, m-a luat de brat intr-un mod violent si m-a dus cu forta pana in fata unei banci unde era un prieten de-al sau. Acolo m-a amenintat si vroia sa ii dau telefonul sa il verifice pentru ca banuia ca ies cu alt barbat. Refuzand, m-a strans de brat in timp ce imi spunea ca o sa ma omoare, am reusit sa ma eliberez si am intrat in banca respectiva unde am chemat politia. Am fost la sectie, am depus o plangere dar m-au anuntat ca nu ii pot face nimic. Au urmat amenintari si urmariri. Intrebarea mea este daca il pot da in judecata pentru hartuire si va rog sa ma sfatuiti ce atitudine ar trebui sa adopt vis à vis de repectivul barbat.
De ce sa nu ii poata face nimic?Apelati la toate probele pe care le aveti si puneti-le la dispozitia politiei, martori, sms-uri, scrisori, e-mailuri etc. Adoptati o pozitie ferma cu privire la plangerea pt amenintare si nu o retrageti.
Cat despre hartuire, din pacate, legislatia actuala nu prevede o astfel de infractiune, cu putin noroc, va fi prevazuta in viitorul Cod penal.
Nici ordinul de restrictie, nu exista in sistemul nostru de drept si nici nu va fi introdus prea curand.