avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale

Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie partile lui sociale, cum se procedeaza? Ce acte trebuie sau ce pasi trebuie urmati si cam cat costa? De asemenea, eu voi fi noul administrator al firmei.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:44, 10 Octombrie 2008
hugo a scris:

daca dvs si sotul sunteti de acord cu cesiunea, cu cele mai mici costuri va puteti adresa oficiului registrului comertului

Daca ma uit pe tabelul de tarife pt serviciile de asistenta prestate de ORC, constat ca numai redactarea unui act constitutiv actualizat costa 180 lei ... adica mai mult decat tariful minim prevazut in norma cu privire la tarifele de onorarii ale notarilor publici. :-/

N-am stat niciodata sa adun toate cifrele pentru toate servicile din tabelul ala, dar sunt si eu curioasa: ce economie iese si cate drumuri la RC ale asociatilor tinandu-se de manuta sunt necesare?

@zuzi. Nu as vrea sa interpretati gresit interventia mea. Nu aveti nevoie de notar pentru nici unul din acte. Mai sus imi exprimam doar o curiozitate vis-a-vis de ... ieftin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune parti sociale catre administratorul srl (care nu este si asociat) Irina S. Irina S. Care este procedura exacta (pasi de urmat) si ce costuri impica, pentru ca asociatii unui srl (unul are 90% iar celalalt 10%) sa cesioneze toate partile ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)