avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale preluare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

preluare firma

Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau sa imi deschid un magazin general deci trebuie sa ii schimb profilul firmei pentru ca acesta este la momentul actual" confectii metalice",cam cat ma costa asta si ce trebuie sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 12:11, 19 Ianuarie 2009
Trebuie sa va duceti la notariat in primul rand sa faceti cesionarea partilor sociale.Apoi la reg.comertului.Aveti tarifele pe site-ul registrului.Odata cu inregistrarea la registrul comertului va faceti si noul cod caen.
Actele necesare sunt :
contract cesiune parti sociale
declaratie asociat unic
cazier judiciar sau declaratie ca nu aveti cazier
copie CI
specimen de semnatura
act aditional la statutul societatii cu precizarea noilor coduri Caen ce se adauga la cele deja existente
Cazierul nu este fiscal?
Cheltuielile privind infiintarea unei societati sunt aproximativ egale cu cele privind preluarea.
Referitor la cazier, precizez ca este vb de cel fiscal si nu judiciar, iar in alta ordine de idei, dvs veti plati la registru taxa pt cazier si se vor ocupa ei de restul.

Referitor la contractul de cesiune parti sociale, nu este nevoie sa il faceti la notar, esta valabil ca act sub semnatura privata, asa ca nu vad de ce ati mai plati niste bani la notar daca nu este necesar.

Aveti nevoie de urmatoarele:
- hotararea AGA prin care se decide cesionarea partilor sociale, schimbarea obiectului de activitate si ce vrtei sa mai modificati;
- contorul de cuvinte la hotararea AGA;
- contractul de cesiune;
- actul constitutiv actualizat;
- declaratie pe proprie raspundere (poate fi data la notar si costa in jur de 50 lei sau la ORC in fata judecatorului delegat si este scutita de taxa de timbru;
- copie CI.

Daca doriti sa revocati si administratorul societatii si sa numiti o alta persoana in aceasta functie este nevoie de o declaratie pe proprie raspundere si specimen de semnatura (la notar sa la ORC in fata judecatorului delegat).

Referitor la taxe, asta depinde de modificarile pe care le faceti nu pot sa spun o suma exacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator edusa edusa Buna ziua am o firma cu cod caen 702, si as vrea sa o cedez parintilor mei?ce trebuie sa fac si daca contractele care sunt incheiata raman in ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl simao simao Buna ziua, Sunt asociat (50%) si adminsitrator al unui SRL. Doresc sa cedez toate partile mele sociale unui tert si de asemenea sa renunt la calitatea de ... (vezi toată discuția)