avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reducere durata pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reducere durata pedeapsa

Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie daca un detinut ptr. sechestrare de persoane poate beneficia de reducere pedeapsa ptr. buna purtare si cu cit din pedeapsa, el avind de executat sase ani si jumatate. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 19:06, 10 Decembrie 2011
Liberarea conditionata - art.59 Cod penal se reduce pedeapsa cu 1/3 ,
Condamnatul poate beneficia de liberare conditionata, dupa ce va executa o fractiune de 2/3 din pedeapsa aplicata, daca da dovezi temeinice de indreptare, este staruitor in munca , are o buna purtare, dupa cum spuneti si dvs. Toate aceste conditii trebuie indeplinite cumulativ, intrucat, chiar daca presteaza munca in penitenciar, in schimb nu este disciplinat , nu i va acorda liberarea conditionata.
daca va referiti la reducerea cu 1/3 din pedeapsa nu se poate deoarece ca sa beneficieze de art 320 indice 1 trebuia sa fi recunoscut fapta pana la prima instanta ori daca e deja condamnat definitiv nu mai e cazul.
acum poate beneficia de liberare conditionata si de principiu la 6 ani si 6 luni trebuie sa execute 4 ani si 4 luni din care se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea conditionata amaya_maya2004 amaya_maya2004 buna ziua!am si eu o intrebare pt dvs ,sotul meu are 2 procese la care are 7luni la unul si la celalalt are 1an pt furt iar luna aceasta se termina recursul ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Buna - cerere de liberare conditionata Deea90 Deea90 Buna seara!As dori sa stiu cand s-ar putea face cerere de eliberare conditionata?sotul meu are pedeapsa de 1 si 6 luni de executat.cum se calculeaza timpul ... (vezi toată discuția)