Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie daca un detinut ptr. sechestrare de persoane poate beneficia de reducere pedeapsa ptr. buna purtare si cu cit din pedeapsa, el avind de executat sase ani si jumatate. Va multumesc!
Condamnatul poate beneficia de liberare conditionata, dupa ce va executa o fractiune de 2/3 din pedeapsa aplicata, daca da dovezi temeinice de indreptare, este staruitor in munca , are o buna purtare, dupa cum spuneti si dvs. Toate aceste conditii trebuie indeplinite cumulativ, intrucat, chiar daca presteaza munca in penitenciar, in schimb nu este disciplinat , nu i va acorda liberarea conditionata.
daca va referiti la reducerea cu 1/3 din pedeapsa nu se poate deoarece ca sa beneficieze de art 320 indice 1 trebuia sa fi recunoscut fapta pana la prima instanta ori daca e deja condamnat definitiv nu mai e cazul.
acum poate beneficia de liberare conditionata si de principiu la 6 ani si 6 luni trebuie sa execute 4 ani si 4 luni din care se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.
Liberare conditionata
loricag
buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)