avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Fila CEC - investire cu formula executorie.
Discuție deschisă în Executare silită

Fila CEC - investire cu formula executorie.

Buna ziua. Am cumparat marfa in martie 2009 de la o firma si am fost pasuita pana in 30.11.2009 cand am dat ca si garantie 2 file cec pentru cele 2 facturi de plata. Cec-urile au fost bagate in banca si nu am avut bani . Bineinteles ca au fost refuzate la plata. M-a dat in judecata in aprilie 2011 si cererea lor a fost respinsa ca neintemeiata. Pe 30.11.2011 le-a fost admisa cererea de investire cu titlu executoriu.
Pot scapa de executare?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 23:04, 9 Decembrie 2011
Nu, daca aveti o datorie si creditorul insista , nu veti scapa. Pentru CEC-uri fara acoperire este prevazuta si o pedeapsa penala, inselaciune in conventie , mai bine platiti .
Nu se poate, pentru ca in baza l 59 /1934 la art.53
cecul are valoare de titlu executor pentru capital şi accesorii.
Urmare a faptului ca este un titlu executoriu s-a obtinut investirea lui cu formula executorie , fara a mai urma vreo procedura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Canon01 Canon01 cum se pot investii filele CEC cu formula executorie si care este procedura? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cec fara acoperire raca raca In luna iunie am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor utilaje. Mi-au achitat o parte din suma iar pentru diferenta mi-au dat un CEC. La data ... (vezi toată discuția)
Executare silita fila cec fara acoperire C_CRISTINA C_CRISTINA Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta ... (vezi toată discuția)