avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii

daca in cursul anului bugetar s-a mers pe o procedura de cerere de oferta , se poate trece la procedura cumparare directa
Cel mai recent răspuns: ContSters232211 , utilizator 20:32, 10 Decembrie 2011
Buna seara,
Conform prevederilor OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, HG 925/2006 privind normele de aplicarea a OUG 34, a Legii 337/2006 privind modificarea si aporbarea OUG 34/2006 si a OUG 94/2007,autoritatea contractanta va avea dreptul sa achizitioneze direct produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea achizitiei este egala sau mai mica decat echivalentul in lei fara TVA a 15.000 EURO pentru fiecare achizitie de produse, servicii sau lucrari .
Se aplica pentru achizitiile de produse, servicii si lucrari la care valoare (fara TVA), cumulata pe parcursul unui an pentru un cod CPV, nu depaseste echivalentul in lei a 15.000 EURO.
Cumpararea directa se realizeaza pe baza de document justificativ care se constituie a fi baza legala pentru plata. (ex. : factura fiscala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice utc utc Buna ziua, Achizitii publice - licitatie in sensul legii sau negociere...!? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cod cpv dorela dorela buna seara, Ma ocup de putin timp de achizitiile directe iar de putin timp a aparut o problema: in domeniul public al primariei se afla 3 cladiri care ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice lucrari drumuri emil botescu emil botescu Care este suma maxima pentru lucrari publice de drumuri pentru care nu se tine licitatie si se poate face incredintare directa ? (vezi toată discuția)