avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatii publice lucrari drumuri
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatii publice lucrari drumuri

Care este suma maxima pentru lucrari publice de drumuri pentru care nu se tine licitatie si se poate face incredintare directa ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 10:47, 16 Noiembrie 2009
art 19 din OUG 34/2006 ... 15 000 EURO fara TVA..
Buna ziua !
Intr-adevar,este permisa achizitia directa,insa cu respectarea principiilor din art.2 alin.(2) al OUG 34/2006(R) si tinanad cont de acestea se va asigura faptul ca pentru fiecare CPV,se respecta plafonul de,,SUB 15.000E".
Cu stima!
.
va multumesc ; nu s-a schimbat anul acesta plafonul ?
Va pot spune ca, din cate stiu , acest plafon este neschimbat .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Art. 19 din OUG 34/2006: "Autoritatea contractantă are dreptul de a achiziţiona direct produse, servicii sau lucrări, în măsura în care valoarea achiziţiei, estimată conform prevederilor secţiunii a 2-a a prezentului capitol, nu depăşeşte echivalentul în lei a 15.000 euro pentru fiecare achiziţie de produse, servicii sau lucrări. Achiziţia se realizează pe bază de document justificativ, care în acest caz se consideră a fi contract de achiziţie publică, iar obligaţia respectării prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă se limitează numai la prevederile art. 204 alin. (2)." S-au majorat, intr-adevar niste praguri, dar ele se refera la verificarea achizitiilor publice. Este vorba de Legea 314/2009 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2006 privind funcţia de verificare a aspectelor procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Alte discuții în legătură

Achizitie directa-pasi derulare danatmr9 danatmr9 Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc exact PASII pentru desfasurarea Achzitie directa? De asemenea, as dori sa vad care sunt situatiile cand se poate face ... (vezi toată discuția)
Licitatie lucrari publice emil botescu emil botescu care este suma maxima pentru care se poate acorda o licitatie prin atribuire directa , fara licitatie , anunt participare , etc. ? (vezi toată discuția)
Achizitie directa ajutor ! Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, rog sa ma informati si pe mine despre achizitia directa a produselor. Stiu ca e legala e prevazuta de art 19 din Oug 34/2006 stiu ca tr o nota ... (vezi toată discuția)