avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda si permis suspendat la trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda si permis suspendat la trecere pietoni

Buna seara! Cu tot subiectivismul specific omului(,,eu am dreptate!''), incerc sa aflu parerea neutra si de specialitate in cazul meu: circulam pe banda 2 cu aprox. 45 km/h, (asa circula coloana) si ptr. ca ma apropiam de trecerea de pietoni,am franat usor si am privit in dreapta mea, pe banda 1 se afla un SUV, care era la1 m in fata mea si la 1m de ,,zebra"(eu aveam 2m pana la ,,zebra''). Bineinteles ca nu puteam vedea partea de ,,zebra" din fata SUV-ului(care si-a continuat drumul rapid,nu avea alta masina in fata si a virat la dr. in sensul giratoriu ce se afla la 20 m), dar in fata mea erau 4 masini care franau ptr a ceda trecerea la intrarea in sensul giratoriu, normal ca eu mi-am continuat drumul foarte lent ! In acest timp, masinile de pe sensul opus, tot 2 benzi, circulau fluent. Asteptand sa pot continua drumul prin sensul giratoriu, trecusem de ,,zebra'', la 1 min observ(in retrovizoare, era 16-45, se insera) ca masina politiei, care ,,pazea" trecerea de pietoni(cunosc zonele de vanatoare locale), porneste luminile si ajunge paralel cu mine dupa un serios efort si-mi comunica sa-i urmez, la intrebarea mea,,dar ce s-a intamplat?'', imi raspunde ca n-am acordat prioritat la trecerea de pietoni, moment in care am ramas blocat, dar am replicat un ,,POFTIM?''Dupa vreo 5min am putut opri langa masina politiei care trecuse prin giratoriu mai repede, eu spun ca era masina pe banda 1(pe ,,zebra") cand am privit spre dreapta si pe sensul opus se circula fluent, de unde pietoni pe trecere!? MINUNE(!), PE APARATUL LOR ERA UN MOMENT IN CARE MASINA MEA AVEA FATA PE ZEBRA, SPATELE SUV-LUI TRECUSE 0.5M SI UN PIETON PUSESE PICIORUL PE CAROSABIL. Desi locuiesc in orasul ,,evenimentului'', circulam cu o masina ce are nr. din alt judet. Dupa ce a incercat sa ma lamureasca de greseala mea, un agent nu mi-a putut raspunde cum ar fi procedat el, daca se afla la volan in locul meu(dupa ce a derulat filmul a spus doar atat : este un SUV acolo), iar cel din dreapta a coborat privirea in jos, n-a mai scos un cuvant nici la ,,directa'' mea : daca aveam nr locale sunt convins ca nu eram oprit!Dupa vreo 15 min, vine agentul cu P.V.(,,scris de doctor!''), vorbeste civilizat, dar cand aude ca nu vreau sa semnez decat dupa ce face alte mentiuni, si-a cam pierdut buna dispozitia in mod subit!Dupa litera legii cred ca am putine sanse de anulare a P.V., dar poate aflu de la cineva calificat cum sa procedez data viitoare, asa ca acum sunt nevoit sa fac o plangere la judecatorie! Sper ca nu v-am plictisit si ca n-am omis ceva important, trecerea cu pricina este ce care pune probleme mari, din pacate zona este foarte inghesuita si greu de rezolvat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:42, 9 Decembrie 2011
Daca apreciati constatarea politiei netemeinica si neprobata,aveti dreptul in termen de 15 zile de la comunicarea PV sa formulati plangere contarventionala la judecatoria competenta locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legată de un accident rutier ce ... directcuteo directcuteo Bună ziua! Am o întrebare legată de un accident rutier ce l-am avut în oraș la intrarea într-un sens giratoriu. În sensul giratoriu intră o singură ... (vezi toată discuția)