bunaziua! pot considera perimata continuarea executarii silite daca in 2009 luna oct. am primit somatii , si toate actele necesare demersului de incepere a executarii silite atunci in primele luni si apoi nu am mai primit nimic? vfa multumesc
Da, conform Art.389 alin.1 spune asa: " Daca creditorul a lasat sa treaca 6 luni de la data indeplinirii oricarui act de executare, fara sa fi urmat alte acte de urmarire, executarea se perima de drept si orice parte interesata poate cere desfiintarea ei."
Isi produce efectul prin simpla trecere a termenului de 6 luni de la ultimul act de executare.
In opina mea, isi produce efectul prin simpla trecere a termenului de 6 luni de la ultimul act de executare.
In cursul executarii organul de executare trebuie sa refuze continuarea executarii, cand constata ca a intervenit perimarea iar instanta trebuie sa aplice din oficiu perimarea, cand este sesizata cu o cerere din partea debitorului.
ATENTIE ! art. 404 Cpri civ vorbeste despre anularea/incetarea ex. silite si nu de desfiintarea ei ca efect al perimarii
Conform alineatului alineatul 3 al aceluiasi art. 389 vorbeste despre o NOUA cerere de executare, care depusa la executorul competent si incuviintata de instanta de executare declanseaza o NOUA procedura de executare silita iar instanta va alcatui un NOU dosar de executare.
somatia e notata in cartea funciara, prin urmare, daca-i perimata trebuie constata fie pe calea actiunii in constatatrea perimarii, fie pe calea contestatie
eu am avut si asa si asa, insa corect imi pare pe calea contestatiei
cu hot astfel obtinuta va radiati somatia din cartea funciara
Daca intre timp nu sunt alte surprize. Gen vreo poprire pe un cont in baza aceluiasi titlu :)
Alte discuții în legătură
Perimare executare
doina_dana
Acum 1 an, pe 30 mai 2011 am primit acasa vizita unui executor care a facut un proces-verbal deoarece ceruse incuvintarea silita pt un credit de nevoi de nevoi ... (vezi toată discuția)
Cerere de executare
anna2000
In cadrul contestatiei la executare s-a admis exceptia perimarii.
In aceeasi zi, creditorul depune la executor o noua cerere de executare. Executorul emite o ... (vezi toată discuția)