avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune cu parati domiciliu necunoscut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune cu parati domiciliu necunoscut

buna. am inregistrat o uzucapiune pe rolul unei instante, insa clienta nu a reusit sa imi furnizeze nicio data referitoare la persoana paratilor. in cartea funciara ultima inscriere dateaza din 1937. onorata instanta mi-a pus in vedere sa indic daca paratii sunt decedati sau nu , respectiv mostenitorii lor. am facut o adresa la INEP si mi s-a comunicat faptul ca, cu numele pe care il poarta paratii mei in evidentele lor figureaza 10 persoane. cauza s-a suspendat intrucat nu m-am conformat dispozitiilor instantei.

intrebare: de unde as putea face rost de datele pe care mi le solicita Onorata Instanta?

va rog sa va exprimati parerea, intrucat nu stiu ce as putea face in plus?
Cel mai recent răspuns: cafea1 , utilizator 18:19, 13 Decembrie 2011
va sugerez, daca nu va suparati , sa reveniti la INEP si sa solicitati sa va comunice adresa celor care sant identificati pe raza de domiciliu a paratilor si cu mentiunea daca sant in viata sau decedati , apoi faceti demersuri la adresele comunicate . b a f t a .
Stimat forumist,

Din păcate, astfel de situații nu se rezolvă întotdeauna. De fapt, eu consider că identificarea proprietarilor inițiali este cea mai dificilă problemă legată de uzucapiuni.

Cu stimă.
de aceeasi parere cu colegul de mai sus. pana nu ii veti gasi , nu va veti putea judeca, deoarece reclamantul trebuie sa stabileasca cadrul procesual. Pe acest motiv, 80% dintre uzucapiuni sunt respinse.

apelati la un avocat specializat sa va ajute
solutia e sa faceti demersuri la INEP dupa cercetarea datelor din cartea funciara
adica..oferiti mai multe dare despre parati INEP-ului..
dupa aceasta adresa si/sau dovada demersului..daca nu si nu..solicitati citarea prin publicitate intr-un ziar de larga raspandire, la usa instantei..bla bla..potrivit 195 cpc parca
astfel mergeti mai departe
in ultima instanta apelati la autoritate ,adica numiti contradictoriu - primarul localitati unde se afla terenu - consultati un av.in acet sens.

Alte discuții în legătură

Suspendare art.155 indice1 cafea1 cafea1 daca s-a suspendat cauza pe 155 indice 1 cpc, care este cuantumul taxeo de tomrbu in conditiile in care am formulat o cerere de ajutor public judiciar ... (vezi toată discuția)
Model cerere uzucapiune amm_28 amm_28 Va rog sa a ajutati cu nu model cerere uzucapiune de 30 de ani, avand in vedere ca terenul a fost cumparat(in 1964), dar fara a incheia vreun act, de la o ... (vezi toată discuția)
Procedura uzucapiune crilodeea crilodeea Buna ziua! Azi dimineata in instanta doamna judecatoare m-a pus sa fac note scrise referitoare la procedura de judecare a uzucapiunii :O Ce parere am ca mai ... (vezi toată discuția)