avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... model cerere uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

model cerere uzucapiune

Va rog sa a ajutati cu nu model cerere uzucapiune de 30 de ani, avand in vedere ca terenul a fost cumparat(in 1964), dar fara a incheia vreun act, de la o persoana care a decedat iar mostenitorii nu ii cunosc. poati fi reclamanta si sotia impreuna cu mine avand in vedere ca nu eram casatorit cand am achizitionat terenul.
Multumesc anticipat pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: marik0 , utilizator 12:41, 5 August 2010
consultati un avocat care sa va redacteze cererea. chiar daca veti gasi model de cerere nicio situatie pe fapt nu seamana cu alta.in drept pot avea temei identic.
cautati in google un model, dar sa nu va creati o speranta, ca veti reusi fara ajutorul unui avocat. mai bine apelati la un avocat care sa va conceapa actiunea si sa va indrume daca dvs considerati ca aveti suficiente notiuni de drept incat sa va prezentati singur in instanta.
NU este o cerere tip..
Avocatul o redacteaza aratand situatia imobilului uzucapat, nr. de carte funciara, si nr. top., suprafata, etc. imprejurarea in care ati folosit imobilul si durata. trebuie sa indicati fostii proprietari de la care l-ati preluat (coproprietari de carte funciara,) sa indicati daca sunt cunoscuti sau nu, daca au mostenitori care sa fie chemati in judecata sau nu... pentru cei decedati se va numi un curator.
Oricum avocatul va spune ce trebuie sa contina actiunea..
Probabil se va dispune efectuarea unei expertize tehnice topografice , pentru identificarea terenului, suprafata reala si cea tabulara, pentru inscrierea dreptului dvs de proprietate in cartea funciara(veti formula obiective).
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
ContSters122901, utilizator
mai intai trebuie sa va intersati cine este paratul. actiunea se indreapta impotriva proprietarului. daca spuneti ca decedat, trebuie sa va adresati cu o cerere la evidenta populatiei pentru a afla mostenitorii si adresele acestora, pt ca altfel degeaba scrieti continutul cererii daca nu aveti elementul esential, si anume datele de identificare ale paratilor. succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - dovada demersurilor pentru aflarea domicliului paratei ana*maria ana*maria Buna seara, Am introdus o actiune civilia, prin care prin jonctiunea posesiilor a mea cu a parintilor mei inceputa in vremea codului civil, sa se constate ... (vezi toată discuția)
Schimb teren cu chitanta de mana, cum se perfecteaza acte? ContSters211629 ContSters211629 in urma cu 12 ani am facut un schimb de teren (1000mp cu 300 mp) cu chitanta de mana. In urma cu doi ani a decedat proprietarul (unul din soti) iar urmasii nu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune/lege aplicabila cris79 cris79 am o speta care ma cam streseaza. x vinde lui y in 1954 prin act sub semnatura privata teren (regim carte funciara). normal ca y nu-si intabuleaza dreptul de ... (vezi toată discuția)