avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administratie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administratie locatari

unde pot sesiza un abuz a administratiei de bloc care mi-a impus si schimbat totodata unele materiale la instalatia de gaz (furtun si robinet) din apartament cu o firma agreata de aceasta, pe motiv ca trebuie montate materiale standard, ba mai mult costurile introducandu-le in cheltuielile de intretinere ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:26, 11 Decembrie 2011
Primaria are un departament care se ocupa de asociatiile de proprietari. Poate s-a stabilit in adunarea generala a asociatiei si atunci nu mai aveti ce face.
titiC a scris:
.. mi-a impus si schimbat totodata unele materiale la instalatia de gaz

Cum adica a impus? Ce materiale a schimbat?
Reprezentantii asociatiei de proprietari se aleg de catre proprietari si-acestia angajeaza un administrator si-mpreuna se ocupa de administrarea asociatieui si intretinerea proprietatii comune: subsol, terase, instalatii comune de apa, gaz, agent termic, energie electrica...
Daca a fost necesar sa se faca lucrari la instalatia comuna de gaz, este normal ca aceste costuri sa se suporte de catre proprietari prin afisarea lor pe lista de plata.
consider ca mi-a impus,in mod abuziv sa-mi schimb robinetul si racordul de gaz la aragazul meu,in casa mea,fara sa-mi dea posibilitatea sa aduc eu o firma specializata si cu care sa negociez pretul materialelor si manopera si fara sa primesc in schimb de la administrator factura de materiale,manopera cat si garantie
Daca cheltuielile cu aceasta lucrare vi le-a pus dv. pe lista, nu si celorlalti proprietari, se cheama ca lucrarea era pe partea privata a instalatiei de gaze.

Acum, faptul ca au adus o firma agreata de conducerea asociatiei, nu este un lucru rau pentru ca nu te poti juca cu aceasta instalatie, iar daca s-a ajuns in aceasta situatie, probabil ca aveati in casa o teava si un racord deja periculoase pe care le-au descoperit la vreo verificare. N-au mai riscat sa se repete situatia cu vreun instalator adus de dv. si care v-ar fi facut poate vreo improvizatie. Probabil asta au gandit, ca nu ne spuneti cum de s-a ajuns sa va impuna asociatia o asemenea reparatie....!
Daca o eventuala explozie v-ar afecta numai pe dv. nu cred ca-si bateau capul cu acest lucru, dar din pacate un asemenea accident ar afecta si vecinii, chiar si instalatia comuna, asa ca.... o fi privat, dar consecintele sunt comune.
Nu cred ca ati fi putut negocia prea mult la pret cu altcineva, preturile sunt practicate cu mici diferente de la o firma la alta.

Faptul ca nu va arata factura si chitanta este un lucru rau si naste suspiciuni. Insistati sa va arate aceste documente.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interventii la instalatia de gaz in apartament titiC titiC s-a facut verificarea la instalatia de gaz in apartament.Daca s-a constatat ca trebuie montat un racord si un robinet de gaz omologat cine are obligatia sa le ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Refuz montare val3ros val3ros buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz.... ...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca ... (vezi toată discuția)