avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebari drept penal!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebari drept penal!!!!

Va rog, sa-mi oferiti un raspuns la urmatoarele intrebari:
1.Daca infractiunea este comisa in sediul ambasadei Romaniei din Franta, legea penala romana e aplicabila in baza principiului teritorialitatii?
2.Retroactivitatea legii noi care prevede masuri educative, masuri de siguranta si pedepse complementare constituie o exceptie nelimitata de la principiul neretroactivitatii legii?
3.Legea penala romana se poate aplica in baza principiului teritorialitatii daca un marinar bulgar aflat la bordul unui vas comercial sub pavilion romanesc in escala in portul Nisa sustrage o parte din marfa pe care o transporta din Turcia in Marea Britanie, vanzand-o apoi unor localnici?
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 13:56, 10 Decembrie 2011
1. da
2. da
3. da
1. Nu .teritoriul misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate nu fac parte din teritoriul Romaniei.
2. Daca legea veche prevede pedeapsa inchisorii si aplicarea obligatorie a unei pedepse complementare,se aplica legea noua, care prevede numai pedeapsa inchisorii .( am raspuns astfel intrucat nu am inteles totusi ce intelegeti prin ,,exceptie nelimitata,,.
3. La aceasta intrebare cred ca este valabil principiul ubicuitatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari- expulzare si principiul teritorialitatii!! maite21 maite21 Am 2 intrebari.. Este posibila [b]extradarea [/b]cetatenilor romani? Legea penala romana se poate aplica in baza [b]principiului teritorialitatii [/b]daca ... (vezi toată discuția)
Speta - furt pe un cargo romanesc bybyk bybyk In speta 2 marinari de pe un cargo romanesc in timpul unei escale in Portul Singapore au sustras de la bordul navei care transportau metale neferoase din ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale ContSters371700 ContSters371700 Buna! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu aceasta speta? O persoană având cetăţenie ucraineană comite o infracţiune de omor, pe când se afla la ... (vezi toată discuția)