avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impunere tinuta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impunere tinuta

Lucrez de 7 ani in aceeasi companie.Acum 2 luni au venit si mi-au zis ca trebuie sa ma imbrac cu "acest tricou".Nu sunt de acord din multe motive cu hainele lor.Cum ma pot obliga? Cand m-am angajat nici nu era vorba de asa ceva,deci in contract nu e stipilat asa ceva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:08, 10 Decembrie 2011
Raporturile de munca nu sunt reglemantate exclusiv de prevederile contractului individula de munca, ci si de fisa postului, regulementul intern, de organizare, etc.
S-ar putea ca in una din aceste acte era prevazuta aceasta obligatie, iar Dvs. ati semnat fara a fi citit in prealabil. In general, in sectorul privat, daca vi se impune ceva, vi se da si o recompensa, ceva in plus.
ilonaiorga a scris:

Lucrez de 7 ani in aceeasi companie.Acum 2 luni au venit si mi-au zis ca trebuie sa ma imbrac cu "acest tricou".Nu sunt de acord din multe motive cu hainele lor.Cum ma pot obliga? Cand m-am angajat nici nu era vorba de asa ceva,deci in contract nu e stipilat asa ceva.
Multumesc

Inseamna ca acum 2 luni au introdus un dress code,tinuta obligatorie la job si trebuie respectata, chiar daca nu sunteti de acord cu aceasta .
Nu se stipuleaza in contract acest aspect,daca nu este vorba despre un echipament de protectie.
Este vorba despre o reglementare pe care o veti regasi intr-un regulament de ordine interioara(regulament intern) ,cu siguranta si posibil sa fiti sanctionata disciplinar daca nu va conformati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Nu exista nici o fisa a postului semnata de nimeni,nu a existat si nu exista nici o hartie semnata de mine si de nici un coleg care sa reglementeze tinuta.Oricum este ceva nou.Probabil ca o sa urmeze o semnatura in sensul acesta.Ideea e ca nu ma angajam la un loc de munca unde se impune o tinuta.
1. - Tinuta impusa de angajator este obligatorie numai in timpul programului de lucru asadar nu vad de ce v-ar deranja.
- Nu ati remarcat ce frumos este intr-un magazin unde angajatii au uniforma specifica?
2. Fiecare angajator poate sa impuna o tinuta de lucru salariatilor sai, tinuta care sa atraga atentia clientilor si sa diferentieze firma respectiva de altele.
Ati fost informata verbal ,in prima instanta,oricum nu va aparea o modificare a fisei postului pt. aceasta obligatie.Modificarea sigur va fi consemnata in Regulamentul Intern si atunci angajatilor li se va aduce la cunostinta si vor semna pt. aceasta.
Chiar atat de deranjant poate fi obligativitatea purtarii unei tinute incat sa va determine decizia de a nu accepta un loc de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniforme????????? alexix alexix buna ziua, am si eu o nelamurire lucrez intr-o institutie publica in care exista personal operativ care are obligatia purtarii uniformelor si personal TESA ... (vezi toată discuția)
Tinuta obligatorie conducator auto transport persoane ContSters142942 ContSters142942 Buna ziua. Aveti idee conform carei legi conducatorii auto de atocare au dreptul ca tinuta obligatorie sa fie decontata de institutie? (vezi toată discuția)
Acte contrafacute - articole de lege? w0lfshad3 w0lfshad3 Buna ziua, am sesizat la ITM ca nu mi s-a prezentat Regulamentul Intern si Fisa Postului. Sunt deasemenea foarte sigur ca nu am semnat decat contractul ... (vezi toată discuția)