avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... uniforme?????????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

uniforme?????????

buna ziua,
am si eu o nelamurire
lucrez intr-o institutie publica in care exista personal operativ care are obligatia purtarii uniformelor si personal TESA pentru care nu exista obligatia purtarii uniformelor.
azi seful a hotarat sa poarte toata lumea uniforme mai precis personalul tesa tricouri.
exista in legislatie vreun articol care sa-i dea dreptul de a cere acest lucru?
mi se pare o aberatie dusa la extrem.
va rog ajutati-ma.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 10:14, 9 Iunie 2011
E o decizie interna. Aveti sindicat sau reprezentant ales al salariatilor. Trebuie sa negociati cu conducerea daca vi se pare ca nu e bine. Caci presupun ca astea nu intra la echipamentul de protectia muncii pentru ca in acest caz nu prea e loc de intors.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Daca se aplica ca o decizie de ROI ( regulament de ordine interioara ) atunci devine obligatorie.

Iar din moment ce o parte din personal poarta o uniforma nu vad nici un impediment pentru angajator sa generalizeze dispozitia la intrg corpul de angajati.

Mai mult vad de fapt o posibila discriminare a celor ce poarta uniforma, pe principiul :
" noi dece suntem obligati sa purtam X uniforma si altii nu "

cu stima
cu tot respectul pentru colegul Wladelu, dar chestia cu discriminarea mi se pare exagerata. Daca ar fi vb despre o institutie sanitara de ex. toata lumea ar trebui sa poarte halate albe sa nu existe dicriminare?
Chiar nu vreau sa starnesc o disputa pe forum , dar puteti sa ma credeti ca exista ROI atat de amanuntit redactat care prevad pana acolo ca si pantofi trebuie sa fie obligatoriu inchisi la varf si ca nu trebuie sa se vada calcaiul.

Si da ! Dece uni ar trebui sa vina imbracati in uniforma si alti nu?! ( exceptie evidenta echipamentul de protectia al munci ).

Pot fi uniforme diferite pe categori de angajati ca de exemplu : lucrator comercial = tricou alb , lucrator la contabilitate = tricou rosu , ect, ect ect, dar obligatoriu sa se respecte impunerea pentru fiecare categorie de angajati

La noi inca mai fuctioneaza vechile sisteme de gandire , pe afara insa drepturile salariatilor sunt respectate , inclusiv al alora de poarta uniforma.

Te rog raspunde-mi la o intrebare : Ce te faci daca esti seful hr si iti vine o petitie semnata de x angajati in care anunta ca ei se simt discriminati ca restul nu poarta uniforma ? Si mai rau ca trimit petitia ca si actiune prealabila si incercare de concilere inainte de un proces pe conflicte de munca si o plangere la autoritatea care combate discriminatea ?!?!? Spune-mi te rog ce te faci atunci ?!?!? Mai te gandesti ca lui x sau y nu ii plac uniformele ?!?!?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Wladelu , utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca sau nu? paul_sonea paul_sonea Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un ... (vezi toată discuția)
Avertisment - dotare lucratori cu echipament individual de protectie. obligatia lucratorului de a purta toate sortimentele de eip din dotare. ContSters290705 ContSters290705 Am o cunostiinta de lucreaza la o cofetarie purtand ca atare uniforma corespunzatoare (ma rog cel putin asa e acolo respectiv -pantaloni bluza sosete ... (vezi toată discuția)
Vestimentatie la locul de munca aura87 aura87 daca angajatorul impune o anumita tinuta vestimentara nu trebuie sa acorde angajatului o anumita suma la un interval de timp pt achizitionarea hainelor, as ... (vezi toată discuția)