avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit neplatit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit neplatit

daca cineva nu a patit impozitul pe cladire 20 de ani,i se calculeaza pe aceasta perioada cu tot cu majorari?ce scrie in acest sens in noul Cod civil?dar daca vinde imobilul?cine plateste din ianuarie?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: valentina22 , utilizator 16:16, 11 Decembrie 2011
nu avea cum sa nu p[lateasca timp de 20 de ani.
pana acum statul deja facea executare silita.
din cate stiu termenul general de prescriptie este de 3 ani insa in cazul acesta este parca de 5 ani deci nu se pot calcula penalizari decat la ultimii 5 ani.
termenul de prescriptie este de 5 ani , conform codului de procedura fiscala ca este vorba de impozitele si taxele locale pe cladiri deci nu are cum sa fie din urma cu 20 de ani , intradevar dobanzi si penalitati se pot calcula din ultimii 5 ani pana la zi !Nu puteti instraina imobilul nici vinde daca nu aveti impozitele achitate la zi catre bugetul local!cel care vinde plateste impozitele restante!
Eu vreau sa cumpar acest imobil cu teren.Proprietarul nu are bani sa plateasca si ar trebui sa achit eu din suma cuvenita proprietarului.De la primarie mi s-a zis ca i-au mai retinut din diferite ajutoare sociale cate putin e-a lungul timpului sume mici.imi spuneti -va rog ce articol din noul cod civil prescrie datoria de peste 5 ani?multumesc
monimiron a scris:

termenul de prescriptie este de 5 ani , conform codului de procedura fiscala ca este vorba de impozitele si taxele locale pe cladiri deci nu are cum sa fie din urma cu 20 de ani , intradevar dobanzi si penalitati se pot calcula din ultimii 5 ani pana la zi !Nu puteti instraina imobilul nici vinde daca nu aveti impozitele achitate la zi catre bugetul local!cel care vinde plateste impozitele restante!

Va rog=--ce trebuie sa fac la primarie ca sa platesc doar pe ultimiii 5 anui inainte de a cumpara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit apartament-persoana revolutionara ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua din nou, Mama mea a depus o cerere de scutire plata impozit pe apartament, intrucat este revolutionara. Vrand sa vada situatia apartamentului, a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie debit catre primarie PaulHaiducu PaulHaiducu Am primit de la primarie o somatie de plata, pentru un debit \\"taxa copertina calculata pe perioada 01.01.2008 - 01.08.2008\\", in suma de... lei si majorari ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)