avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parere - sentinta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Parere - sentinta

Buna ziua,

as dori niste pareri obiective, cu privire la o sentinta in ceea ce priveste un proces de tagada paternitate. Rezultatul testului ADN a fost ca sunt sanse 0 ca respectivul sa fie tatal natural. Evident, s-a cerut plata cheltuielilor de judecata(test ADN + onorariu avocat). Sentinta pronuntata stabilea ca respectivul nu e tatal copilului, copilul a fost declarat ca fiind din afara casatoriei si, ca o consecinta, numele "tatalui" va fi radiat din certificatul de nastere insa...si aici urmeaza "ciudatenia":O...daca o pot numi asa Judecatorul a respins cererea pt. cheltuielile de judecata pe motiv ca...mama nu s-a opus testului!?!:stunned: Evident, va urma recursul insa as dori niste pareri obiective, daca vi se pare normal argumentul respectivului Judecator. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:20, 11 Octombrie 2008
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul.
Dacă cererea privind cheltuielile de judecată a fost respinsă, partea le poate solicita prin intermediul apelului sau a recursului, însă nu pe cale separată, deoarece s-ar opune autoritatea de lucru judecat, decurgând din hotărârea de respingere a cererii.
in aceasta actiune, tatal este reclamant, deci observ ca el A CASTIGAT PROCESUL, actiunea lui a fost admisa. Partea care pierde procesul, adica mama aici, va fi obligata la cheltuieli. Proba cu ADN a fost solicitata de catre reclamant, iar daca parata nu s-a opus, se considera intr-un fel, ca ea a "aderat" la aceasta, astfel ca partile vor fi obligate in mod egal la plata. Puteti in calea de atac sa spuneti ca v-ati opus, dar nu s-a consemnat... dar nu stiu daca sunt sanse...
Se pare ca parerile sunt impartite...:sorry:
Haideti sa luam sitguatia urmatoare: mama si tatal se inteleg cu privire la faptul ca el nu e tatal biologic (nu natural, biologic). Cum rezolva situatia?
Se dau in judecata unul pe altul, ca nu exista alta cale...
E normal astfel ca, in conditiile in care un parinte cere ADN si celalat nu se opune, sa se considere ca a aderat, ca a recunoscut, ca a achiesat...
Apoi, eu nici nu stiu care au fost sustinerile partilor din dosar, ca sa spun daca mama s-a opus sau nu prin intampinare etc.
E greu sa va spunem care e solutia situatiei dv. de fapt. Noi va spunem generic, teoretic.
Iar teoretic sunt posibile mai multe variante.
Parerile nu sunt tocmai impartite, ci se refera la situatii de fapt diferite, la evolutii diferite ale dosarului.

Asta in general. In plus, Elis nu a sustinut un punct de vedere diferit de al lui Adi, doar a dat pasaje dintr-un text de lege. Numai textul, fara nicio parere personala.
Deci exista un text de lege si o parere de interpretare, atat. Nu contrazice nimeni pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test serologic de filiatie danavlad danavlad buna ziua, in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata luise luise buna am o nelamurire daca mama copilului contesteaza recunoasterea paternitati in instanta( adica ca nu sint eu tatal copilului ) cine va plati testul adn si ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Veronica1990 Veronica1990 Buna ziua, La inceputul acestei luni am avut ultimul termen in divortul cu sotul meu, in urma caruia s-a admis cererea de divort si s-a pronuntat solutia de ... (vezi toată discuția)