avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri din chirii, debit CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri din chirii, debit CNAS

Am inchiriat o garsoniera in ianuarie 2007, am platit impozitul pe chirie(o data la trei luni, daca trecea 15 a luni primeam somatie de neplata a datoriei), acum doua zile am primit o scrisoare de la CNAS precum ca le sant datoare 1200 de ron, din care 700 sant penalitatii si majorarii. Eu ma intreb nu puteau sa ma anunte ca le sant datoare in anul 2007, sau macar in 2008.Acum o luna sau doua am auzit la tv. ca cei ce isi platesc datoriile la CNAS pina la 31 dec. sint scutit de penalitatii
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:46, 16 Decembrie 2011
Daca aveti doar un singur imobil nu va faceti griji. Contestati decizia la CNAS si sunt sigur ca aveti de castigat. Este ilegal ce face CNAS.

CNAS a devenit un ghjimpe pe cat de mare pe atat de nesuferit.
Conteaza daca a fost doar un singur imobil?
Conteaza mai putin despre cate imobile este vorba ci mai mult despre cate contract de inchiriere aveti intr-un an.

ART. 61 Definirea veniturilor impozabile din cedarea folosinţei bunurilor
(1) Veniturile din cedarea folosinţei bunurilor sunt veniturile, în bani şi/sau în natură, provenind din cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, obţinute de către proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal, altele decât veniturile din activităţi independente.
(2) Persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor califică aceste venituri în categoria venituri din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie. În aplicarea acestei reglementări se va emite ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata la cnas de doua ori. sabaui sabaui Buna ziua! Sunt salariat la o fabrica din SM de 10 ani platitor la CNAS in tot acest timp. Din 2007 am inceput o activitate independenta (taximetria). In ... (vezi toată discuția)
Plata contributie cas din venit inchiriere imobil mihaela silvia mihaela silvia buna ziua,este posibil sa contest in instanta,o decizie venita pt plata de contibutie la fondul national de sanatate,pt perioada 2006- 2009,gand am obtinut ... (vezi toată discuția)
Executare silita Iacomi Iacomi in anul 2003 am facut un abonament la conex si am ramas datoare cu suma de 100ron.in anul 2009 am primit o recomandata de la judecatoria constanta de executare ... (vezi toată discuția)