avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii plata contributie cas din venit inchiriere imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

plata contributie cas din venit inchiriere imobil

buna ziua,este posibil sa contest in instanta,o decizie venita pt plata de contibutie la fondul national de sanatate,pt perioada 2006- 2009,gand am obtinut venit din cedarea folosintei unui imobil,fiind temporar si salariata,mentionez ca am platit doar impozit la circa financiara,si nu am fost informata despre plata acestei contributii decat printr-o. scrisoare cu titlu de creanta sosita zilele acestea.Ma inereseaza contestarea accesoriilor de plata la suma de baza.Ce art.din lege ar putea sta la baza unei astfel de actiuni in instanta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cona_f , utilizator 11:13, 25 Mai 2012
Cate contracte ati avut in respectivii ani inregistrate la AFP?
2006 2008 un singur contract 2009 trei contracte
Contestati in instanta decizia de impunere. Pentru a fi obligata a platiti CAS trebuia sa aveti minim 5 contracte pe an.
Se plateste CAS si pentru un singur contract de inchiriere, daca cel care inchiriaza nu obtine venituri din salarii, activitati independente, agricultura sau somaj. Daca ati avut astfel de venituri in perioada valabilitatii contractelor de inchiriere, puteti contesta cu succes decizia de impunere.

@Alex_Munteanu
Cei care au minim 5 contracte pe an trebuie sa obtina un cod de platitor, considerandu-se ca obtin venituri din activitati independente.
pt lunile in care am avut venituri din salariu,mi-a fost recalculata datoria,dar vreau sa contest penalitatile si dobanzile aplicate sumei de baza,insumate depasesc jumatate din creanta totala,trebuiau sa ma informeze anual despre sumele datorate cred ca este un art in legea privind reforma in sanatate

Alte discuții în legătură

Decizii arbitrare de impunere ale cnas ionmihaela ionmihaela Sunt o persoana fizica , care am obtinut venit din cedarea folosintei bunurilor incepand cu anul 2006. nu am fost angajata nicaieri . Dupa aproape 5 ani imi ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate ipc77 ipc77 pentru o persoana fizica autorizata este obligatorie plata asigurarilor de sanatate ? in speta un prieten , medic veterinar nu a platit asigurari sociale de ... (vezi toată discuția)