anul aceta in Ianuarie am semnat un contract de arenda pentru un teren. Eu am dat terenul in arenda. In octombrie am primit banii care mi se cuveneau in urma contractului. Cum se procedeaza la fisc cu acesti bani? Merg cu o copie a contractului si cu o copie de pe avizul postal in care aparea suma primita? Ssau uma aceasta a fost deja impozitata de catre cel care a folosit terenul? In contract nu scrie nimic cu privire la obligatia mea de a plati impozit pe acesti bani dar scrie ca utilizatorul terenului plateste impozitele pe profitul care il face pe teren.
Cand vi s-au dat banii trebuia sa primiti si o hartie care sa ateste suma primita.(acum am inteles ca aveti mandatul postal pe care trebuie sa-l pastrati, numai ca trebuie sa va interesati daca cheltuielile cu acel mandat postal le-a suportat arendasul, adica cel ca a trimis banii sau vi le-a luat din banii care vi se cuveneau).
In mod normal, in primavara, dupa ce ati semnat contractul de arenda, trebuia sa fi mers la administratia financiara de domiciliu si sa inregistrati acel contract. Asa ca mergeti acum.
Pentru a plati impozit dumneavostra pe venitul din arenda abtinut in 2011, trebuie sa depuneti in prima parte a anului 2012, pana pe 15 mai, declaratia 200 in care sa treceti venitul din arenda ce vi se cuvenea. Spre toamna anului viitor, veti primi de la administratia financiara o decizie de impunere in care va apare ce impozit aveti de plata si veti avea termen de 60 de zile, de cand primiti plicul, sa platiti impozitul datorat.
Multumesc pentru raspuns. Contractul desi eu l-am semnat din ianuarie mie mi-a parvenit semnat de catre ei deabia in octombrie, a trebuit sa ajunga la primarie din localitatea unde este terenul si cu GREU mi l-au trimis si mie).
Am sa merg sa-l inregistrez. Multumesc inca odata.