avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Procent parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Procent parte comuna

Buna ziua, doresc sa stiu daca cunoste cineva ce procent se ia in calcul la partile comune, adica cat la % din valoarea facturii unei scari revine celor debransati total(cu CT).
Am solicitat acest lucru firmei X care face calculul ptr. cei cu repartitoare si nu am primit un raspuns edificator.
Multumesc
PS anul trecut a fost de 30% si 50% dar anul acesta nu am reusit sa aflu.
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 17:15, 13 Decembrie 2011
Buna dim./ziua, ma refer la calculul facut ptr. luna OCT.2011 pe care l-am primit desigur, afisat, o parte deja incasat, dar nu-mi este clar cum se mai face anul acesta deoarece nu m-i se pare normal ca cei 2 ramasi la RADET sa platesca cam jumatate din val. facturii si cei debransati total pe la care nici tevile nu mai trec prin apartamente deoarece o coloana intreaga au CT si deci tevile sunt blindate in subsol sa platesca restul facturii.
Desigur sunt multe de discutat dar eu doream sa stiu daca cineva dintre domniile dumneavoastra stiti cam cum se mai face calculul anul acesta , caci totusi un procent? trebuie sa fie.
Multumesc si o zi buna tuturor!.
Inca o data!
V-am intrebat daca ati facut inventarul sistemului de incalzire si nu mi-ati raspuns.

Procentul depinde de acest inventar, altfel, daca nu este facut si nu exista nici repartitor martor ca sa se poata stabili procentul caldurii la comun, in Ordinul 343/2010 se interzice sa se mai calculeze caldura pe baza de consum masurat cu repartitoarele si se face repartizarea in sistem pausal.

Fara suparare v-am raspuns ca s-a facut tot ce trebuia, inventariere, montaj repartitor ptr. partea comuna care este montat in subsol desigur pe conducta care trebuie...si ptr. luna Oct . a rezulatat ca cele 2 apartamente care mai sunt la sist. centralizat platesc cam 50%din valoarea facturii iar noi ceilalti care suntem pe partea care nu mai avem deloc tevi care sa ne traverseze apartamentele+apartamentele intre care se afla la mijloc cele 2 apartamente care mai sunt in sistem platim cam cealalta jumatate.
Pai foarte bine ca ati facut tot ce trebuie. Atunci, asta rezulta din SET-ul de scara, aproape jumatate la comun, cealalta jumatate la cei doi. Puteti sa intrebati la firma daca acest procent si in ce conditii acesta ramane fix sau este variabil.

Locatarii, daca vor sa stie, sa dea telefon la firma, dv. nu aveti datoria sa stiti cum se face acest calcul.

De unde sa stim noi daca dvs. nu ne spuneti : cate radiatoare exista in spatiile comune ?. Poate exista pe acolo exact 1/2 din nr. radiatoarelor din apartamente si nu se tine seama de tevile verticale.:(

Alte discuții în legătură

Despre noul?/vechi sistem de calcul al caldurii. ndan57 ndan57 Buna ziua, doresc sa ve explic despre ce este vorba la mine in bloc si daca se poate sa discutam... Blocul are 4 nivele cate 10 apartamente pe scara si 5 ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic migota migota Locuiesc intr-un imobil racordat la sistem centralizat caldura RADET - fara contorizare, adica fara repartitoare de caladura. In bloc sunt 6apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)