avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA A BUNURILOR COMUNE
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA A BUNURILOR COMUNE

In urma unui proces penal , inculpatul este achitat in urma prescrierii raspunderii penale , insa i se imputa un prejudiciu cu o valoare exorbitanta (900.000 RON ) , pe care nu are posibilitatea sa-l plateasca.

Hotararea judecatoreasca este definitiva . Bunurile pe care le detine sunt o casa , edificata in timpul casatoriei , pe terenul sotiei , teren dobandit de la parinti, aflat inca in indiviziune . ( o cota parte apartine surorii sotiei inculpatului).


O cale de atac extraordinara la care m-am gandit ar fi revizuirea , dar si sesizarea CEDO.
Ce parare aveti cu privire la executarea silita a unui bun imobil edificat in timpul casatoriei , din mijloace comune , pe un teren al sotiei , dar si al surorii acesteia ?


Va multumesc, dragi colegi.

Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Nu cred ca o sa existe cumparatori pentru o astfel de executare silita.
Cum ar putea fi realizata executarea silita ?Astept raspunsurile dumneavoastra.

Multumesc inca o data.
pai cereti partajul daca aveti titlu executor, potrivit art 493 sau 494 cpc si solicitati atribuirea catre de debitorul dvs..
la licitatie adjudecati dvs daca nu exista cump, desi cred ca sotia debitorului ar avea interes sa va ajute.
debitorul impreuna cu sotia au un drept de superficie pe toata durata constructiei, drept care se mentine si daca ei isi pierd casa in favoarea altei persoane
Un bun imobil nu poate fi instrainat fara terenul aferent acestuia.Multumesc.
cum adica..
pai am eu partajul unei constructii detinuta de un debitor de-al meu impreuna cu fosta sotie, constructii aflate pe terenul meu

Alte discuții în legătură

Pot fii partaajate anumite bunuri imobile, ce se afla incorporate intr-un imobil? SheiculDeRomania SheiculDeRomania ... in timpul casatoriei sotii au achizitionat mai multe tipuri de materiaale de consstructii, aacestea prin alipire, contopire sunt incorporate intr-un ... (vezi toată discuția)
Donatie teren in timpul casatorie bianca27 bianca27 Buna ziua, Care este "soarta" unei constructii ridicata pe terenul unuia dintre soti, dobandit prin contract de donatie, in timpul casatoriei? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)