avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Sunt nascuta pe 26 ianuarie 1953 si am lucrat 32 de ani in grupa a II-a de munca cand am dreptul la pensie de limita de varsta.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:25, 13 Decembrie 2011
Pensie pentru limita de varsta, mai 2012.
Pentru activitatea desfasurata in conditii deosebite aveti o reducere de 7 ani si 6 luni, puteati fi pensionara de acum 6 ani. Va puteti depune dosarul si in aceasta luna.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Aveti dreptul sa iesiti la pensie pentru limita de varsta oricand doriti.
Potrivit anexei nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in luna mai 2012.
Clarificati anii de grupa.Grupa a II-a fost pana in 01/04/2001 cand aveati vrsta de 48 de ani si 2 luni.
Aldea Ioana a scris:

Potrivit anexei nr. 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in luna mai 2012.

1. Ati uitat sa reduceti varsta standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni pentru cei 32 de ani lucrati in gr.a II-a de munca.
2. Asadar poate solicita pensie de limita de varsta la 51 de ani si 10 luni (asa ca se poate pensiona oricand, incepand de astazi).

Alte discuții în legătură

Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? maryya02 maryya02 sunt nascut pe 15 ian. 1953 cu o vechime de 39 ani de munca dintre care 21 ani si 6 luni lucrati in grupa a doua'. as dori sa stiu cand pot iesi la pensie. va ... (vezi toată discuția)
Pensionare mihail ch. mihail ch. Sunt nascut in aprilie 1953, barbat, lucrez din august 1971, (mai putin perioada cat am fost incorporat) . Pana in ianuarie 2001 am avut grupa a II- de munca, ... (vezi toată discuția)