am o vechime de 20 ani in sistemul militar si am fost disponibilizat in 14 septembrie 2011.va rog sa i-mi spuneti daca pot beneficia de pensie anticipata partial.Mentionez ca am o vechime totala in munca de 24 ani
Imi pare rau, mai este mult pana cand veti putea sa va pensionati.
Potrivit anexei 6 a Legii nr. 263/2010, pentru o persoana nascuta in februarie 1969 varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 6 luni, stagiul minim de cotizare in specialitate este de 19 ani si 6 luni iar stagiul complet de cotizare este de 29 de ani si o luna.
Intrucat ati realizat stagiul de cotizare in specialitate de 19 ani si 6 luni, veti putea beneficia de pensie pentru limita de varsta in august 2028, atunci cand veti implini 59 de ani si 6 luni. Pensie anticipata partiala puteti solicita atunci cand veti implini 54 de ani si 6 luni, cu conditia sa realizati stagiul complet de cotizare de 29 de ani si o luna. Dvs. ati lucrat 24 de ani, la care se adauga perioada de somaj indemnizat. Trebuie sa mai lucrati aproximativ 4 ani ca sa puteti beneficia de pensie anticipata partiala la 54 de ani si 6 luni.