avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale IMPOZIT CASA NETERMINATA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

IMPOZIT CASA NETERMINATA

Buna ziua,am o casa P+E,in constructie ,respectiv zidarie,plansee,acoperis cu invelitoare de tabla,nelocuita.Autorizatia de constructie este expirata.Trebuie sa platesc impozit pentru aceasta locuinta?
Puteti intra in legalitate prin obtinerea unei noi autorizatii de construire pentru continuare de lucrari sau daca gasiti intelegere puteti declara terminate lucrarile de construire la valoarea autorizata si apoi platit impozitul pentru respectiva constructie.
In urma unei probleme grave de sanatate,am sistat lucrarile la constructie,in baza unor documente de la primarie si nu stiu cand o sa le reiau.Vreau sa stiu daca in faza actuala este obigatoriu sa platesc impozit pentru ea,starea ei fiind "la rosu".Multumesc
Nu se plateste impozit.
La primarie mi s-a spus ca trebuie sa platesc impozitul fiindca casa este acoperita cu invelitoare de tabla.Nu am platit dar as vrea sa stiu documentul legal care vine in sprijinul
meu,pt a-mi sustine cauza la primarie.Multumesc
Stiu ca raspunsul vine cam tarziu totusi va transmit un citat din articolul din Legea 571/2003 - Cod Fiscal :
" Art.249
...
(5) În înţelesul prezentului titlu, clădire este orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite. Încăperea reprezintă spaţiul din interiorul unei clădiri."

In conditiile expuse de dvs (casa este la rosu dar are elementele structurale de baza: pereti si acoperis), cei de la primarie v-au spus corect , datorati impozit pe cladire ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa Munteanu Marian Munteanu Marian Am o casa în constructie din 2010, nu am acoperis montat. Cînd va fi finalizata voi plati impozit de la data finalizarii sau de la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri ana55 ana55 1)pentru un foisor se va plati impozit pe cladire,la consiliul local? 2)se considera cladire? (vezi toată discuția)
Anexa magazie se impoziteaza? wattoferta2013 wattoferta2013 In curtea societatii am o cabina din tabla,fara fundatie ( nu am avut nevoie nici de autorizatie de constructie) in care sunt depozitate tomberoanele de gunoi. ... (vezi toată discuția)