avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract cesiune/inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract cesiune/inchiriere

Buna ziua,

as avea si eu nevoie de un sfat pt. urmatoarea situatie:
Detin un spatiu comercial, inchiriat. Chiriasul (x) a cesionat contractul sau unei alte firme (y), care, la randul ei a subinchiriat lui z.
Z nu mai poate plati chiria si paraseste spatiul, iar y nu mai poate achita la randul sau chiria daca pleaca z si vrea sa plece si el.

Care sunt pasii care trebuiesc urmati pt. a fi in regula?
Y trebuie sa rezilieze contractul de cesiune cu x si abia apoi proprietarul va trebui sa ia legatura cu x sau se poate rezilia contractul cu x pe baza contractului de cesiune incheiat intre x si y?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 20:18, 12 Decembrie 2011
De regula se poate stinge unilateral obligatia, insa e bine sa consultati un avocat, pentru a nu avea surprize, ca urmare a stingerii contractului unilateral.
Multumesc mult!

O zi buna!
Buna seara .
Pentru acele cesiuni trebuie sa existe acordul proprietarului .Rezilierea se face direct intre proprietar si primul chirias, intre acestia exista aporturi juridice civile .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere camelia50 camelia50 Am dat cu chirie un apartament Doresc sa reziliez contractul de inchiriere inainte de termenul final . Chiriasul nu vrea sa plece. Are datorii mari la ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de inchiriere - cesiune Crispy Crispy Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dvs., daca se poate sa ma ajutati : asadar, voi expune cat mai pe scurt situatia : in 2006 am incheiat un contract ... (vezi toată discuția)