avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Acuma 5 ani,bunicul a decedat, bunica supravietuind pana in prezent. Cu 5 ani inainte de a deceda, bunicul a donat nepotilor toate bunurile sale, donatia avand inserata o clauza de intretinere pana la deces, clauza care a fost indeplinita, bunica fiind in prezent in intretinerea nepotilor. Bunica are un fiu din afara casatoriei, care acum, dupa 5 ani, vrea sa introduca o actiune in instanta pentru a beneficia de o parte din bunurile care au fost donate nepotilor. Mentionez ca dupa decesul bunicului nu a fost deschisa succesiunea.
Cum ar trebui procedat intr-o astfel de situatie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:05, 12 Decembrie 2011
din moment ce bunica inca nu a decedat, fiul ei din afara casatoriei nu are ce mosteni inca... iar bunica daca vrea poate acum sa isi vanda partea ei in baza unui contract de intretinere nepotilor astfel incat fiul ei sa nu poata ataca nimic dupa decesul acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu diverse cristina_lus cristina_lus Buna ziua. Am urmatoare problema...In urma decesului bunicii sotul supravietuitor si copilul au hotarat sa aiba jumatate fiecare din bunuri.....(imobil +teren) ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire casa care sa nu fie atacate in instanta dodorel62 dodorel62 Buna dimineata. Eu am fost casatorit , iar parintii mei mie si fostei sotii ne-a facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere mie si fostei sotii, ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)