vreau sa ma ajutati, va rog, intr-o problema, pe care Politia Rutiera are de gand sa o "rezolve" in favoarea vinovatului....
eram intr-o masina condusa de sora mea si am iesit dupa o strada neasfaltata...in momentul iesirii pe carosabil, desi mergeam cu viteza mica, noroiul de pe roti a inceput sa sara...multi soferi au pastrat o distanta mai mare, dar unul (un minoritar, rrom, unul din cei multi care ca vai de ei, "amaratii", sunt "discriminati") a fost foarte deranjat si a inceput sa dea flash-uri si sa claxoneze insistent si sa gesticuleze si sa ne injure...in incercarile nereusite de a ne depasi, pt ca era destul de aglomerat, a intrat pe contrasens (desi in zona era linie continua) si a mers paralel cu noi pt a-si continua sirul de injurii...dupa care a revenit pe banda 1 si a ajuns din nou in spatele nostru....in momentul cand a ajuns paralel cu noi l-am intrebat, prin gesturi ce se intampla, care este problema, de ce face asemenea chestii....vadit ofensat pt ca doua femei indraznesc sa-i dea replica....a repetat figura, a trecut in spatele nostru, dupa care iar pe contrasens (din nou linie continua) si a trecut in fata noastra punand frana brusc....iar noi, inevitabil (erau masini si in dreapta si pe celalalt sens de mers) am intrat in el....moment in care a coborat din masina si a continuat cu injuraturile...mai exact: "Sa te vad, fa proasto, ce faci acu' ca esti vinovata ca m-ai lovit din spate" si altele.... soferul masinii care era in dreapta noastra a oprit, a vazut, ne-a oferit nr de telefon, i-am luat si dumnealui nr de inmatriculare....dar in momentul in care am fost la politie si l-am sunat a spus ca nu vrea sa dea nici o declaratie....a vorbit si cu agentul de politie, i-a spus ca s-a intamplat asa cum am zis eu si sora mea, dar nu vrea sa vina la politie sa declare.....astfel ca agentul de politie rutiere de la serviciul tamponari usoare a crezut ce a spus dl pe care l-am lovit si anume ca el a oprit la trecerea de pietoni si noi nu am pastrat distanta si am intrat in el....eu nu pot fi considerata martora pt ca sunt sora ( !!!! ) soferului care a "provocat" accidentul........
noi am depus o plangere pt injurii la sectia de politie de pe raza careia s-a produs incidentul....dar ce facem cu atacarea procesului verbal in care agentul de politie a consemnat ceea ce a declarat celalalt......?!
noi nu vrem sa lasam lucrurile asa...pt ca putea fi mai grav de atat....aveam in masina pe bancheta din spate un copil de 6 ani, iar sora mea care era la volan este insarcinata in 5 luni....si inconstientul acela avea un copil in masina.....ma intreb daca in masina noastra erau 2 barbati si nu 2 femei....ma intreb daca ar mai fi facut asta.....
Din pacate fara martori nu se poate face nimic chiar daca stim ce este cu acaesta minoritate "discriminata". Este cumplit sa te trezesti ca ai mai putine drepturi decat minoritatea respectiva. Dar aici este vorba de faptul ca nu aveti martori si nu se pune problema sa vi se dea dreptate numai pt ca faceti parte din populatia majoritara. Ar trebui ca el sa aiba onoare si sa recunoasca ce a facut. Dar unde ati pimenit onoare la aceasta minoritate?
multumesc pt raspuns....nici nu am fi vrut sa ni se dea dreptate doar pt ca facem parte din populatia majoritara...doar ca nu am inteles, de ce i s-a dat lui dreptate....urmand ce criteriu?! bazandu-se pe ce?!
onoarea este un cuvant mult prea mare pt multe persoane...iar la ei deja capata un alt sens... in fine...
poate se razgandeste domnul care a vazut totul....