avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare asociatie de proprietari

Unde se poate verifica daca o asociatia de proprietari figureaza cu debit in evidenta contabila?Argumentez rostul acestei intrebari,din motive temeinice,prezentandu-le in cele ce urmeaza.Fostul administrator al blocului in urma cu cativa ani a fugit cu toti banii incasati,locatarii suportand consecintele de rigoare. Din cate am auzit sunt asociatii care lucreaza la negru si nu platesc impozit,desi au un angajat,despre care nu stim daca si acesta este in regula.
La noi in bloc exista un administrator,care in urma cu doua saptamani a avut un control si se pare ca nu a fost in regula,
iar doamna care aduna banii vine o singura data pe luna,locuind in partea cealalta a orasului,iar in cazul in care ai nevoie de o adeverinta,n-ai decat sa stai sa astepti luna viitoare pana vine.Nu stiu ce rol isi mai are administratorul,iar pe deasupra mai are si sediul acestei asociatii de proprietari la el in apartamentul in care locuieste.Este posibil asa ceva?
Autorizatia acestei asociatii de proprietarii poate fi din anul 1999,iar C.I.F.-ul format din 8 cifre?Rog un raspuns mai in detaliu,daca se poate.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:15, 12 Octombrie 2008
Da, e posibil ca asociatia sa se fi infiintat in 1999 si codul fiscal este din 8 cifre. Daca aveti nevoie de o adeverinta aceasta trebuie sa va fie data de presedintele asociatiei care detine si stampila asociatiei. Nu vad de ce trebuie sa o asteptati pe casiera care vine o data pe luna, doar nu ea va da adeverinta!!!!! Sediul administratiei poate fi oriunde, dar e de preferat sa se amenajeze un spatiu special, cat de mic unde casiera sa faca incasarile, unde sa existe dosarele administratiei etc. Faptul ca administratorul a avut control si "se pare ca nu a iesit prea bine" puteti afla din PV intocmit la sfarsitul controlului. Cat despre debit.....adica cum? Ce vreti sa stiti? Daca a platit facturile la furnizori? unde tine banii asociatiei...sau ce?
sediul asociatiei nu poate fi oriunde....ci in cadrul asociatiei,si este stipulat in statut.Schimbarea sediului se face prin judecatorie,cu modificarea statutului,..Sediul poate fi in uscator 2-3 zile pe saptamana,cu program cand poate fi gasit administratorul pt discutarea problemelor aparute,si ziua cand presedintele poate fi gasit.Este umilitor sa te milogesti la usa presedintelui,sa ti deschida usa si sa ti dea un act.Totodata acolo se va tine si sedintele comitetului si comisiei de cenzori,care ar trebui sa se desfasoare lunar,si sa poti participa la unele hotarari.Asa ca ,atentie la unele sfaturi..
Cine ...."sa poti participa la unele hotarari"?
musac a scris:
acolo se va tine si sedintele

Facultate...?
Mihai17 a scris:

musac a scris:
acolo se va tine si sedintele

Facultate...?

Pai.... e mai putine de 50 !#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentele originale ale asociatiei silvpant19 silvpant19 documentele originale ale asociatiei de proprietari dintr un bloc pot sta la presedintele de bloc din cadrul asociatie la el in casa personal? va aduc la ... (vezi toată discuția)
Plata datorie. modalitati de a face plata mitzmi mitzmi Vreau sa platesc darile restante inscrise in hotararea judecatoreasca insa administratul nu imi primeste banii.De mai multi ani i-am oferit pe toate caile,. ... (vezi toată discuția)
Administrator lipsit de bun simt Ristina Ristina Administrator impertinent Unde se poate reclama un administrator impertinent ? Nu stiu in ce masura calculele intretinerii sunt corecte sau nu, desi mi ... (vezi toată discuția)