Buna seara! Am o nelamurire si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra.Sunt beneficiar al Legii 341/2004 Legea recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au
contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989.Conform Legii primesc o indemnizatie lunara. In lege articlul 5 alineat 2 are urmatorul text,, (2) Drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate
venituri, nu se impozitează şi nu afectează acordarea altor drepturi.''
As dori sa stiu daca am dreptul sa cer scutire la caldura, stiu ca trebuiesc adunate toate veniturile membrilor familiei si apoi se imparte la cati membrii sunt in familie si daca nu depasim un barem ne incadram la scutire.Va rog sa ma ajutati la calcul trebuie sa adaug si indemnizatia de revolutionar sau nu.Va multumesc anticipat! Astept raspunsul dumneavoastra la adresa lili_olarescu@yahoo.com
Daca legea prevede ca "(2) Drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate venituri, nu se impozitează şi nu afectează acordarea altor drepturi'', indemnizatia de revolutionar nu se adauga la calculul veniturilor membrilor familiei. Dar pentru a evita "anormailitatea" in aplicarea legii, consultati-i si pe cei la care depuneti actele.