avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere agentie imobiliara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere agentie imobiliara

Buna ziua! As dori daca puteti sa ma ajutati in legatura cu o problema. Am deschis de curand o societate comerciala cu cod CAEN - 6622 . Am inteles ca pe acest cod CAEN nu se poate desfasura decat o singura activitate si aceea a agentilor si brokerilor de asigurari ( asistenti in brokeraj) . Vreau sa stiu daca intr-adevar este asa...pentru ca m-ar interesa sa atasez un act aditional la actul constitutiv al societatii in vederea deschiderii unei agentii imobiliare. Astept un raspuns cat de repede posibil. Va multumesc. :">
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 20:00, 12 Decembrie 2011
Legea 32/2000:

art. 35
...
5) orice broker de asigurare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie persoana juridica;
b) sa aiba un capital social varsat in forma baneasca, a carui valoare nu poate fi mai mica de 150 milioane lei; aceasta valoare va fi actualizata prin norme de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;
c) sa aiba in vigoare un contract de asigurare de raspundere civila profesionala, in concordanta cu cerintele prevazute de norme;
d) sa aiba ca obiect de activitate numai activitatea de broker de asigurare;
e) sa pastreze si sa puna la dispozitie comisiei de supraveghere a asigurarilor, la cerere, registrele si inregistrarile contabile care sa evidentieze si sa explice operatiunile efectuate in timpul desfasurarii activitatii, incluzand informatii asupra contractelor de asigurare incheiate si asupra intelegerilor cu asiguratorii;
f) sa se conformeze solicitarilor comisiei de supraveghere a asigurarilor in ceea ce priveste raportarile, precum si activitatile pe care le desfasoara, astfel cum vor fi stabilite prin norme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa infiintez un pfa pentru broker in asigurari Jeremy Jeremy 1. Ce taxe si impozite platesc catre stat daca eu ca titular al PFA-ului dupa cel infiintez, mai lucrez intr-o institutie care plateste contributiile catre ... (vezi toată discuția)
Srl obiect activitate asigurari ohiki ohiki Buna ziua! Doresc sa imi deschid o firma cu domeniu de activitate intermediere asigurari, agent persoana juridica. Pot activa pe aceasta firma si alte coduri ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate cu profil broker de asigurari horlaci2003 horlaci2003 Am nevoie de un pic de ajutor, Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate \"6622 Activităţi ale agenţilor şi ... (vezi toată discuția)