Buna ziua! As dori daca puteti sa ma ajutati in legatura cu o problema. Am deschis de curand o societate comerciala cu cod CAEN - 6622 . Am inteles ca pe acest cod CAEN nu se poate desfasura decat o singura activitate si aceea a agentilor si brokerilor de asigurari ( asistenti in brokeraj) . Vreau sa stiu daca intr-adevar este asa...pentru ca m-ar interesa sa atasez un act aditional la actul constitutiv al societatii in vederea deschiderii unei agentii imobiliare. Astept un raspuns cat de repede posibil. Va multumesc. :">
art. 35
...
5) orice broker de asigurare trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie persoana juridica;
b) sa aiba un capital social varsat in forma baneasca, a carui valoare nu poate fi mai mica de 150 milioane lei; aceasta valoare va fi actualizata prin norme de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor;
c) sa aiba in vigoare un contract de asigurare de raspundere civila profesionala, in concordanta cu cerintele prevazute de norme; d) sa aiba ca obiect de activitate numai activitatea de broker de asigurare;
e) sa pastreze si sa puna la dispozitie comisiei de supraveghere a asigurarilor, la cerere, registrele si inregistrarile contabile care sa evidentieze si sa explice operatiunile efectuate in timpul desfasurarii activitatii, incluzand informatii asupra contractelor de asigurare incheiate si asupra intelegerilor cu asiguratorii;
f) sa se conformeze solicitarilor comisiei de supraveghere a asigurarilor in ceea ce priveste raportarile, precum si activitatile pe care le desfasoara, astfel cum vor fi stabilite prin norme.