De curand am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii publice si ulterior am aflat ca persoana care a castigat concursul nu indeplinea conditiile legale pentru inscrierea la concurs (postul era de debutant iar persoana respectiva lucra de 1 an in cadrul institutiei).
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a contesta concursul? Pot face o plangere prealabila in baza legii contenciosului administrativ?
Va multumesc
Putetii sa contestati mai intai in scris institutia , pentru ca aopi ulterior daca nu primiti un raspuns in terme de 30 zile sa inaintati in contenciosul administrativ cerere de chemare in judecata. Fara procedura prealabila vi se poate respinge ca prematur introdusa cererea;
si de ce credeti ca io, care-s aproape de pensie ( sunt batran si bolnav :tooth: ), n-am dreptul de a participa la un concurs de recrutare, pentru o functie publica de debutant? e treaba mea ce fac...daca is masochist si vreu un salariu de 3 lei, nu vaz care-ar fi necazul dvs? daca era invers ( sa n-am vechimea necesara, si sa fiu acceptat la concurs)...era bai , dar asa... e numai ideea dvs ca la acel concurs, ar fi trebuit sa participe numai debutanti. :)
si de ce credeti ca io, care-s aproape de pensie ( sunt batran si bolnav :tooth: ), n-am dreptul de a participa la un concurs de recrutare, pentru o functie publica de debutant? e treaba mea ce fac...daca is masochist si vreu un salariu de 3 lei, nu vaz care-ar fi necazul dvs? daca era invers ( sa n-am vechimea necesara, si sa fiu acceptat la concurs)...era bai , dar asa... e numai ideea dvs ca la acel concurs, ar fi trebuit sa participe numai debutanti. :)
Daca ar fii sa ne luam dupa poza de la avatar nu s-ar putea zice ca sunteti nici batran si nici bolnav :confused:, dar ma rog admitem, ipotetic vorbind, in rest aveti perfecta dreptate, daca eu vreau sa ma angajez ca debutant cine, ce sa aiba cu mine(desi ca functionar public masochist, nu prea suna bine dar deh! treaca,mearga de la noi:D).
Probabil ca cei din institutie au preferat sa angajeze un functionar care se presupune ca intr-un an a invatat cate ceva, decat sa o ia de la capat cu un altul. Bineinteles ca functionarul care a castigat concursul in acest caz a fost mai bine pregatit lucrand deja in domeniul respectiv. D.soara Oana nu disperati, poate in viitor va fii mai bine si veti avea si dvs.mai mult noroc, oricum in administratie se munceste mult pe bani putinisi ati fii fost dezamagita.:luck:
ideea e urmatoarea: pentru a participa la concursul de recrutare, printre alte conditii, persoana trebuie sa indeplineasca si conditiile de vechime in specialitatea studiilor absolvite, necesare exercitatii functiei publice. in cazul debutantilor, vechimea solicitata, e zero ani.asta nu inseamna ca cei care au 1,2 sau x ani vechime nu pot participa la examen.
parerea mea este ca, daca nu ati constatat alte nereguli...pierdeti vremea de pomana. :)
Va multumesc pentru raspunsuri. Persoana respectiva in luna iunie anul acesta ocupa acelasi post care acum a fost scos la concurs ca fiind de debutant. Acum nu inteleg de ce postul a fost scos la concurs daca deja era ocupat.