avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta de mp intre acte si realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta de mp intre acte si realitate

Tatal meu intentioneaza sa vanda terenul mostenit de la parintii lui, numai ca in acte figureaza cu 600 mp, iar in realitate sunt 700. Am inteles ca ar trebui sa dea in judecata Primarie pentru aceasta diferenta. Am obtine un rezultat pozitiv in urma acestui proces sau nu ?
Mentionez ca terenul este stradal si din ce stiu eu diferenta ar surveni din mutarea gardului stradal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alysam , utilizator 11:11, 12 Octombrie 2008
Ar trebui o actiune in constarare in care pirit sa fie Primaria si sa invocati dobindirea diferentei de teren prin uzucapiune, adiica o posesie indelungata de cel putin 30 de ani si ati avea cistig de cauza. Succes!
Da, numai ca mutarea gardului de la strada posibil sa se fi facut ilegal, deci inainte sa incercati sa obtineti si diferenta mentionata,cercetati implicatiile.
Multumesc pentru raspunsuri.
Mutarea gardului nu a fost facuta ilegal, pentru ca toti vecinii au gardul la acelasi nivel cu noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate teren catalina_ro catalina_ro Buna ziua Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o lamurire? In urma decesului parintilor am facut succesiunea si cartea funciara pe suprafata de 800 ... (vezi toată discuția)
In urma cu 20 de ani am cumparat un teren , 1000 mp . l-am cumparat ... ccezar68 ccezar68 In urma cu 20 de ani am cumparat un teren , 1000 mp . L-am cumparat in baza unui proces verbal + chitanta deoarece proprietara nu avea documente . Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Legea uzufructului costicacraciun costicacraciun ln anul1991 am depus actele pentru autorizatie de constructie la primarie,pe un teren ce nu era al meu,ci al bunicului,nefiind defalcat intre mostenitori.din ... (vezi toată discuția)